Diskuse k článku

Cvrček na másle, grilované saranče. Lidé ochutnávali hmyzí speciality

Desítky zájemců přišly ve Velehradě na Uherskohradišťsku na akci nazvanou Hmyz na talíři. Kromě degustace pochoutek byla k vidění dvouhodinová show zkušených hmyzích kuchařů Milana Václavíka a Davida Švejnohy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J31a81n 89V77e73l92e46b81a 4254139286138

Hmyz jsem už několikrát ochutnal a musím říct, že když člověk překoná prvotní odpor, může být i mile překvapen.

0/0
13.3.2018 14:03

M82i96r93o41s73l79a92v 18S81m56é63k58a84l 1499633244113

„Hmyz u nás není uznán jako potravina, zatímco v řadě jiných zemí ve světě ano,“ řekla Veronika Mergentalová z TIC Velehrad.

Zdroj: https://zlin.idnes.cz/hmyz-jidlo-velehrad-degustace-specialty-fdo-/zlin-zpravy.aspx?c=A180312_388651_zlin-zpravy_ras

zatímco v řadě jiných zemí ve světě zase neznají kult zlatého prasete. A rádi by, místo hmyzu. Není nad pořádný kus flákoty![>-];-O

0/0
13.3.2018 11:29

J28i28ř43í 43M17a18c60e55k 3445785844131

Taky jsem jednou ochutnal, je to docela dobré, připomíná to možná trochu krevety. Ale aby se na takových předváděčkách dal člověk dostatečně velkou porci, která ho zasytí k obědu, musel by zaplatit pěkných pár tisíc. Takže budoucnost pro chudé části planety v tom zatím nevidím.

0/0
13.3.2018 7:32

B45r42o82n84i14s87l89a94v 44M73e71r81t76l22í74k 1272411921332

Tak jsem tak prošel jména v diskusi: Cvrček, Buchtík, Dudek, Zajíček - vše se dá jíst ale dobře je i pod P/peřinou...

+2/0
12.3.2018 23:41

P39a32v79e96l 84S84o69b75o88t42k85a 5380114

doufám, že extemní chudina je plná na jen extrémního hmzyzu, ake i etrémnícch zážitkuů !!!!!!

0/0
12.3.2018 23:39
Foto

L18e15n45k23a 80M72a80t60o72u28š65k53o55v61á 9650947426429

Hmyz mi není sympatický. Štítím se ho vzít do ruky, natož do pusy. Takže tohle bych nezvládla. Fakt ne.

+5/0
12.3.2018 21:08

V24á51c54l55a80v 64H45r97a10d43i22l 3114618582451

zajímavý, že nikdo ještě nezkoušel osmahnutý mouchy - třeba masařky .....

+3/0
12.3.2018 20:58
Foto

M69i72r71o75s61l46a67v 21T72r65a13c23h52t38a 5324133806569

Tak v Africe takto konzumují moskyty. https://youtu.be/DQeyjgSUlrk. Určitě by to šlo i s masařkama. Do toho! :D

0/0
13.3.2018 7:16

M10i71r86e56k 61B34u80c77h82t71í46k 7489714654179

Já vím, vepřové, hovězí i drůbeží zdražilo.

0/0
12.3.2018 20:57

P18e85t87r 93H28a79r94i55p39r80a88s76a50d 91H68a77j39i41č 5541616863570

Fakt vam to nevadi? I v te sklenici vypadaji docela spokojene. Nekde bych je vypustil. Cvrkaji moc hezky. O cervicich nemluve. Prijde mi to jako desna prasarna.

0/0
12.3.2018 20:34

J23i21ř47í 94M83a63c94e73k 3345935464161

I ta prasátka v chlívku vypadají docela spokojeně, o kuřátkách nemluvě. A jak spokojeně si rostou ty saláty na záhonku, než jim někdo brutálně uřízne hlavu! Možná bychom měli jíst raději kameny.

0/0
13.3.2018 7:33

T43o52m 43O19n61d75ř14í25k 7574743711563

...cvrčka na másle bych asi dal, ale takovýho hovnivála na přírodno asi ne...

+4/0
12.3.2018 20:26

I39v84o 23N93a17v16r27á14t29i60l 5714768564

Hmyz mi chutná, ale až poté, co projde drůbeží, skotem nebo prasetem. A u toho zůstanu.

+8/0
12.3.2018 20:22
Foto

R33a95d40e59k 64V56o94j40á43č57e25k 5433299783774

Jíst hmyz, co projde drůbeží, skotem nebo prasetem? To už radši na oleji.

0/0
12.3.2018 20:56

D56u70š10a47n 48P89a64v97l50í11č66e27k 4764426860825

Před časem kolega přinesl do práce nějaké snad pražené cvrčky, tak jsem snědl 3 kusy, "abych o tom jednou mohl vyprávět vnoučatům". Nejtěžší bylo přinutit se strčit toho cvrčka do pusy. Jakmile jsem to udělal, tak bylo až překvapivě jednoduché ho rozkousat, to už byl takový skoro reflex. Chuťově to bylo v pohodě, nic výrazného, nic nepříjemného. Pak jen bylo potřeba to zapít, protože mě to trochu dráždilo v krku.

0/0
12.3.2018 20:19

J79o66s62e38f 78C73v65r92č27e76k 2264949362973

Doteď jsem frázi "jsi k sežrání" bral jako kompliment... teď aby si člověk dával bacha. ;-D

+5/0
12.3.2018 20:05

M60i86c37h48a57l 57C59h34a38l65u67p96a 6898580969393

kanibalismus je u nás zatím trestný, ale kdo ví, čeho se ještě dočkáme :-)

+1/0
12.3.2018 20:09

M28a96r56e74k 44P75a66v50l97í82k 4153175296701

Jinak suvereně nejhorší je prase, to sežere fakt všechno a v čem žije...to je hrůza, fakt všem doporučuji at se jdou podívat, jsem zvědav, jestli se pak tím budete pořád krmit..v tom se ani Židům a muslimům nedivím, že to nejí..k naší kultuře vepřové patří, s rozumem proč ne..ale přijde mně divné ohrnovat nos nad kobylkou žijící na louce a ládovat do sebe tuny vepřového...asi tak

+1/−5
12.3.2018 20:01

M73i69c71h51a49l 79Z89á37k83o38u32c55k38ý 2954694811821

Nech brouka a lidi žít.

+3/0
12.3.2018 20:05

M17i94c87h58a28l 48C61h62a83l29u85p50a 6748520529143

Prase žije v tom, co mu dá člověk k dispozici...

+4/0
12.3.2018 20:10

M66a91r97e35k 47P18a27v49l89í22k 4273515876471

to je omyl, ono si libuje se vyválet ve všem, i vlastních výkalech

+1/0
12.3.2018 20:11

M69o79j26m98i97r 21P41e22ř54i30n20a 6888640596

Hmyz je potrava budoucnosti. Není to tak dávno, co jsem jedl Burgra z moučných červů a mohu říci, že byl dobrý.

Navíc moučný červ, naprosto čistotný živočich, žijící a stravující se pouze z mouky.

0/0
12.3.2018 19:59

J13a86n 19D85u79d51e70k 2140712567453

Klidně bych si dal

0/0
12.3.2018 19:56

M98i76c47h67a15l 30Z19á73k46o59u15c33k74ý 2534404721541

mně nevadí,kdo si co jí. Ale tak jak je uvažováno, tohle bude jíst všichni, jako nejekologičtější potravu..

+1/0
12.3.2018 19:56

M47i76c25h58a52l 67M45a13l13á41t 3710463755652

Fuj čuňata

+3/−3
12.3.2018 19:44

M18a69r62e98k 44P92a53v48l10í10k 4243285986961

Kdyby jste viděl, jak jsou chovány prasata a už i kuřata..řeknete zlatý cvrček

+1/−2
12.3.2018 19:56

J62a43n 41P48o78k26o66r94n40ý 1863559190113

Moje babička, mimochodem odchovala v domácím chlívku desítky prasat, říkala, že čím špinavější prase, tím chutnější maso. No, zúčastnil jsem se nespočtu domácích zabíjaček a mohu zodpovědně říci, že se nikdo neotrávil, nikdo neonemocněl a zabíjačkové pochutiny nemají konkurenci. To jen k těm špinavým prasatům.

Osobně, kdybych měl pozřít brouka a nešlo by o život, asi bych se obrátil naruby. ;-D

+2/0
12.3.2018 20:39

J63a12r87o47s37l69a92v 96B63a21j54e95r 1786109972758

Pšenicí budeme topit, ale pochutnávat si budeme na kobylkách a housenkách, výsledek vlády rudozelené lůzy v Evropě...

+4/−5
12.3.2018 19:31

M24o43j34m67i48r 50P68e98ř32i67n59a 6988230386

Vy topíte pšenici, nebo s ní topíte?

0/0
12.3.2018 19:57

M75i52c35h90a89l 46Z22á62k86o57u16c10k97ý 2314854521981

Napsal to špatně, leč podstata..Ano,na polích řepka, kukuřice, vysázené topoly. Co to delá s půdou..vše v rácmi ekologie. a pak nás budou nutit jíst ekologická jídla, cvrčky...

+2/0
12.3.2018 20:02

R25a68d28a25n 52K31u50b62a23n43t 1873240689190

Cvrčci jsou nejlepší.

+1/0
12.3.2018 19:31

J93a83r35o45s12l69a86v 20Z60a63j61i55c75e61k 6474511467237

Se zelim a knedlikem.

+1/0
12.3.2018 19:56
Foto

B79á68r44a 40T93u22č33k30o84v38á 2754135336482

A místo cvrčků divočáka.

+2/0
12.3.2018 21:46

Najdete na iDNES.cz