Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Zlínská nemocnice otevře bistro u hlavního vchodu. Provozovat ho bude sama

  12:01aktualizováno  13:26
Do konce prázdnin by mohlo být otevřeno nové bistro v největší zlínské nemocnici. Stát bude za hlavním vchodem do areálu v původní ubytovně pro svobodné lékaře, která už byla několik let nevyužívaná.

Vizualizace nového bistra v Krajské nemocnici Tomáše Bati Zlín. | foto: Michal Juřík, ateliér MES Design

„Vyměníme stará okna a upravíme interiér tak, aby se tam návštěvníci cítili dobře,“ prohlásil ředitel Krajské nemocnice T. Bati Radomír Maráček. „Chceme otevřít i venkovní posezení.“

Fotogalerie

Vydají se tak cestou, kterou odzkoušeli už v Uherském Hradišti, tamní bistro má lepší nabídku než leckteré podniky v centru. Nemocniční bufet ve Zlíně nabídne vlastní pekárenské výrobky, studenou i teplou kuchyni a nebude chybět ani denní tisk.

Současné dva bufety má na několik let pronajaté soukromá firma. Návštěvníci ale s jejich úrovní nejsou příliš spokojení, proto se nové vedení rozhodlo otevřít vlastní bistro. Stejně se rozhodli před dvěma lety i v Kroměříži. Bufet převzala od externí firmy nemocnice.

I ve Vsetíně provozuje bufet nemocnice

„Je to výhodnější ekonomicky, navíc si nemocnice může sama ovlivňovat sortiment, což se projevuje i tím, že v něm prodávají i některé vlastní výrobky,“ poukázala mluvčí Nemocnic Zlínského kraje Dana Lipovská. Pacienti i personál si mohou vybírat například z nabídky domácích řízků nebo chlebíčků.

Ve vlastních rukách už má provoz bufetu v hlavním areálu také Vsetínská nemocnice, a to od loňského podzimu.

Důvodem bylo stejně jako jinde zkvalitnění služeb a s tím je spojená i úprava a modernizace prostor. Druhé občerstvení najdou návštěvníci v budově polikliniky, ale tam ho provozuje soukromá firma.

„V našem provozu nabízíme široký sortiment studené i teplé kuchyně, ale zatím si výrobky sami nevyrábíme,“ upřesnila PR manažerka Lenka Plačková.

Nejdelší zkušenosti s provozováním vlastních bufetů má Uherskohradišťská nemocnice. Pacienti si tam vybírají ze dvou míst – jedno najdou přímo v jídelně, druhé v novém centrálním pavilonu. Oba bufety jsou výdělečné a nabízejí vlastní zákusky, slané pečené věci, bagety i teplou kuchyni.

„U těchto vlastních výrobků jsou často ceny příznivější než v obchodech,“ upozornila Lipovská.

Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

Radovan Dalajka u Krajského soudu ve Zlíně.
Kauza firmy Morávia-Chem a obchody s nelegálním lihem se vrací k soudu

Zlínský krajský soud zrušil předchozí osvobozující rozsudky týkající se Radovana Dalajky, někdejšího šéfa Morávia-Chemu. V obnoveném řízení se bude znovu...  celý článek

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně nabízí kurzy čínštiny, jejichž součástí byla i...
Přesné tahy a soustředit se. Studenti čínštiny se učili tajemství kaligrafie

Fakulta humanitních studií zlínské Univerzity Tomáše Bati otevřela i v letošním roce kurzy čínštiny. Jsou určené nejen pro studenty, ale i pro veřejnost....  celý článek

Při sobotní naháňce zastřelili myslivci na východě Prahy dvě divoká prasata.
Odstřelovači lovili divočáky v oblasti zasažené morem, zabili jen dva

Elitní policejní střelci, kteří v noci na dnešek na Zlínsku poprvé stříleli divočáky v zóně zasažené morem, ulovili jen dva kusy. Přitom je potřeba postřílet...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.