Výrobní šéf Lukančo Trifončovski ve skladu lahvových piv v pivovaru Janáček.

Výrobní šéf Lukančo Trifončovski ve skladu lahvových piv v pivovaru Janáček. | foto: Jan Karásek, MAFRA

Pivovar Janáček si začne více „hledět“ regionu, prozradil jeho šéf

  • 5
Celý život prožil v pivovarech, začínal v plzeňském Prazdroji, sedm let pracoval v pivovaru v Rusku a teď ho můžete každý den vidět v malém Pivovaru Janáček v Uherském Brodě. Řeč je o jeho řediteli Lukanči Trifončovskim.

MF DNES v pátek začíná novou sérii portrétů, ve kterých představí manažery známých firem. Manažeři budou odpovídat na otázky, které se dotknou hospodaření a budoucnosti "jejich" firem, ale zároveň dají nahlédnout do svého života a prozradí, kudy vedla jejich cesta, než se dostali na svůj pracovní vrchol.

První odpovídal Lukančo Trifončovski. Řeč přišla i na téma, jestli je správné, že pivovar ještě před jeho příchodem stáhl místo svého působiště z pivních etiket.

"Pracujeme na tom, že název Janáček by se dal trochu do pozadí a spíš vypíchneme město Uherský Brod," prozradil výrobní ředitel a vůbec poprvé rovněž sdělil, že pivovar si chce více "hledět" spolupráce s lidmi a institucemi v regionu.

"Chceme spolupracovat s radnicemi v Uherském Brodě a okolí, rádi bychom podpořili některé akce, folklorní, dětské, turistické. Chceme být více vidět ze stránky nepivovarnické, aby bylo cítit, že jsme hrdi na místo a region, kde působíme," uvedl Trifončovski.