Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Firma ze Zlínska chrání luštěniny před škůdci dusíkem, díky nové technologii

Firma Podravka - Lagris z Dolní Lhoty chrání potraviny před škůdci dusíkovou atmosférou. Technologii za 25 milionů korun, která je ojedinělá ve střední a východní Evropě, pomohli vyvinout vědci z Výzkumného ústavu rostlinné výroby.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L24u39b68o38š 45S73m48ě54l16ý 6638340687973

Paní autorko Jano Fuksová, dusík ze vzduchu vyrábět nelze, jak nesprávně píšete. Dusík v plynném stavu je přirozenou složkou vzduchu a tvoří cca 78% jeho objemu. Lze jej ze vzduchu pouze získávat, nikoliv vyrábět.

0/0
22.11.2017 13:59

J43a24r33o61s38l16a93v42a 65M37e60z42í81r48k22o40v62á 1659771302109

Firmě přeji, aby ještě dlouho byla na trhu. Jedna z mála českých firem.která jde stále nahoru.

0/0
22.11.2017 11:26

P17a68v15e96l 64R18u76s 9748278509870

Je to již dlouho, co jsem musel po příchodu z nákupu každý balíček mouky, čočky, krupice atd. vložit do mikrovlnky a na chvíli roztočit, jinak jsem měl špajz plný hmyzu. Zdali v potravinách byla zvířátka od výrobce, ze skladů distribuce, nebo z obchodu, nevím.

Již cca 18 let je vše OK.

0/0
22.11.2017 10:36
Foto

J32i70ř65í 71D24v82o50ř91á43k 5185699320148

Ochraná dusíková atmosfera pro potraviny je nějaká novinka ?

0/0
22.11.2017 9:55

M14i76c75h15a39e82l12a 95K61ř14í10ž57o94v10á 1947341545301

To sice ne, ale je to první použití pro luštěniny a podobné. A taky asi ještě nikdo moc nedusíkuje celé sklady.

0/0
22.11.2017 14:54



Najdete na iDNES.cz