Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Kuchařů absolvuje dost, restaurace je ale marně shánějí. Utíkají z oboru

Víc než tisícovka absolventů škol je v evidenci úřadů práce ve Zlínském kraji. MF DNES přinesla přehled oborů, které jsou mezi mladými bez práce nejčastější, a těch, které hlásí stoprocentní zaměstnanost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K39a71r50e95l 12C29h74r85a55s10t94i53n79a 4853434400865

Většina českých podnikatelů je známá tím, že neumějí jednat s lidmi. Jsou arogantní, egoističtí, nevšímaví k lidem, bez špetky empatie, prostě psychologičtí ignoranti. Když k tomu přidáme mrzkých 14 000 hrubého a žádnou perspektivu, divil bych se, kdyby to bylo jiné. Pak se nemůžeme divit, že kuchařem je každý, kdo prošel nedokončeným tanečním kurzem. Pokud se poměry nezmění, lepší to nebude. Přesto si myslím, že dobrých a poctivých kuchařů máme hodně, ale raději odejdou do ciziny nebo se živí jinak.

+1/0
10.12.2016 12:23

P23e92t26r 77B89á85č84a 8425986935445

Vy jste tak trosku z vesnice s tim svym videnim sveta ze?

0/0
10.12.2016 14:23

M95a60r91e75k 23C66h15v61o84s83t51e68k 3132552246763

Bohužel má pravdu. A s vesnicí, či jiným viděním světa to nesouvisí.

+1/0
10.12.2016 17:23

P69e59t87r 57B97á37č31a 8705736855935

Tak si to rekneme na rovinu, na kuchare jde vetsinou trojkari a ctyrkari ze zakladky a o takovy restaurace rozhodne nestoji.

A kdyz jsem videl ten dil s Pohlreichem jak byl prave na takove skole, kde ani nepoznali druh masa, tak se vubec nedivim, ze jsou na pracaku.

+1/0
10.12.2016 9:26
Foto

J40a77n 16A10d50l36e98r 2716871936436

" ....nemají uplatnění elektrotechnici či odborníci na telekomunikační a výpočetní techniku ...." + další technici (nechtělo se mi to vypisovat)

Proti tomu kráčí pláč firem nad nedostatkem řemeslnných lidí. Někde bude ležet systémová chyba.

Firmám se nechce mladé zaučovat, resp. pracovat na jejich dalším rozvoji. Malé moravské podniky nemají na to ani kapacitu, nebo snad dokonce personalistu a prostředky. Každý chce chlapa-řemeslníka, samostatného a se zkušenostmi praxe.

Nad padesát let si ovšem takový praktik neškrtne....

Přidejme si hladové mzdy, které naše firmy nabídnou. Bez perspektivy.

------

Školství, které se podobá spíše tahání magorů přes práh moudrosti, ponechávám bez komentáře.

+2/0
9.12.2016 18:04

V67l95a43d74a 36S40i97m26o56n27i12k 3379863143775

Ten, kdo dostane slušné vzdělání a zná jazyky, povětšinou hned nebo po krátkém čase prchne za lepším. lepším platem, jednáním, chováním zaměstnavatele. Takže pro Čechy navěky ztracen. A staří továrníci ze školy "řvaní po lidech" ( donedávna ceněný manažerský styl) si marně hlavou u golfu hlavinku, proč k nim nikdo za celých 14 000 hrubého nechce ani na pohovor. A jsou tak mimo, mže tohle ještě napíší do novin ...

+2/0
9.12.2016 21:45

M32a69r19t66i60n 97K17o66l64a34c84e21k 6625749694870

no stačilo by málo, jen se nechovat hulvátsky ke svým zaměstnancům a dobře je platit. jenže to by znamenalo změnit rétoriku a tím by i ztrtili svou společenskou výlučnost

0/0
10.12.2016 10:12

T27o42m94á32š 56K58o81r80e13c 9677455984884

Dnešní doba je divná. Je málo kuchařů, lékařů, včelařů, vinařů... Ostatně i chatařů a stanařů :/

0/0
9.12.2016 17:34







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.