Diskuze
Regionální jídlo je klišé, říká Pohlreich. Lidi zajímá jen chuť
Děkujeme za pochopení.
M14a31r48e44k 69K86o50s54t34e82l23e52c49k11ý
K panu Pohlreichovi mám řadu výhrad, zejména to, že se nedokáže vyjadřovat slušně a bez vulgarit. Jak potom můžu věřit, že umí vařit, když se neumí chovat?
Státní podpora, neboli DOTACE, je škodlivá vždy a všude. Když budeme nesmyslně podporovat farmáře/stánkaře, tak se mezi nimi objeví vykutálení podvodníci stejně, jako kdyby vláda (z našich společných daní) podporovala pěstitele/zemědělce. Velkopěstitel, pokud se bude snažit, vyprodukuje cokoliv v lepší kvalitě než nějaký fanatický ekobiorolník.
Regionální jídla vyplývají z dřívějších možností, zvyklostí a zkušeností našich předků a pokud je nezmodernizujete použitím nějakých současných univerzálních prášků a prefabrikovaných sr...k, tak je to přesně to, co pan Pohlreich chce! Lidi zajímá chuť! I to vepřo-knedlo-zelo může být vynikající zážitek za rozumnou cenu, stejně jako znojemská nebo halušky.
Ovšem, pokud každý den k přípravě omáčky použijete univerzální prášek od globální firmy, uvaříte k tomu průmyslově oloupané brambory naložené v jakési chemii a přidáte zeleninu z konzervy, tak máte nechutné jídlo za 56 korun, kterým naše vyvařovny (nikoliv restaurace) každodenně krmí ve školách a domovech desetitisíce školáků a důchodců. A s tím vláda, ani pan Pohlreich nic nedělají (ani neudělají), to si děláme my sami, protože nám to vlastně vůbec nevadí...
P90e35t16r 74B67á78č47a
Umi se vyjadrovat uplne normalne, kam na ty nesmysly chodite? do TV a poradu, ktery je show?
P48e54t31e78r 65S32m17u50t22n25ý
Pan Pohlreich je typický "televizní kuchař", jakých najdeš v každé zemi a na každém kanálu přehršli. Jejich popularita mezi lidmi je založena na aroganci a rádoby ftipných bonmotech, které jim připravují jejich televizní scénaristé a které on pouze opakují.
Měl by si ale udělat, než začne kritizovat jiné, nejdříve pořádek ve vlastní restauraci. Jednou, pouze jednou jsem ji v Praze navštívil a králíka na smetaně (nedopečený) jsem musel obsluze vrátit. Knedlíky tuctové a maso nedopečené. Tohle by se nemělo v jeho restauraci stát.
Už jeho poznámka, že vídeňská gastronomie byla v minulosti nudná svědčí o tom, že naprosto neví, o čem mluví. Právě ve vídeňské gastronomii se setkávala v báječné koexistenci jak kuchyň česká, moravská, balkánská a německá, takže o nějaké nudě nemůže být vůbec řeč. Nudný by byl pan Pohlreich - na to má on ale recept. Nadávky a urážky koření každé jeho vystoupení. Ale jako kuchař - ani náhodou..........!
J75a43r90o51m61í87r 89H40a96n67z34a92l
No vidíte, já byl u něj v Imperíálu párkrát na jídlo a bylo to velice chutné, pěkně upravené a obsluha velice slušná.
J84i14ř62í 43V36o23n33d98r44á82č50e30k
Pan Pohlreich se odkopal tvrzením, že v 80% jdou lidi na pivo aby se pak najedli. Mno, to je hodně střelba vedle.
Otázkou je, zda jdete na oběd či večeři posedět, při výletě, dovolené, různé příležitosti, nebo prostě se potřebujete nutně najíst, protože jste na služebce nebo jste nevařili doma protože jste nestihli nakoupit.... V těch druhých případech neočekáváte gastronomickou extázi za čtyři stovky ale plíčky na smetaně za šest pětek. Dříve jste si dopoledne skočili na držšťkovou do bufáče, dnes je všude samý fast-food, hranolky, hambáče, pizzy, mexické placky a další nesmysly z turecké kuchyně....proti tomu Pohlreich ovšem nic nemá
Z64u76z26a64n14a 63B42e14n22d66o46v19á
S tou první částí souhlasím, jsou prostě situace, kdy se člověk chce jen najíst a chce jen, aby jídlo bylo dobré (nebo aspoň nebylo hnusné) za rozumné peníze.
Ale náhodou pizza, kebab a jiné možnosti jsou super. Jasně, ne všechno je dobré a zdravé, ale to není ani v klasickém bufáči.
J58o58s38e47f 25Č43i69h20á22k
Za sebe mohu říci, že díky pořadu pana Polreicha jídlo v restauracích nejím. Ten humus ve spoustě kuchyních mi vzal chuť na hodně dlouho.
P55e68t27e26r 31S95m93u26t22n80ý
nesmíte věřit každému nainscenované pořadu, který scénaristé připravili tak, aby na diváka co nejvíce zapůsobil. Jak pozitivně, tak i negativně.
Zajděte si někdo do Pohlreichovi restaurace a dejte si něco u něj. Uvidíme, zda budete stejně nadšený jeho kritikou, či ne. Já jsem byl znechucen a králíka jsem musel vrátit.
J91i91ř69i86n84a 70B35r36a42d34á30č80o28v66á
Zdá se mi,že je přepohlreichováno na všech frontách.
H84a76n83a 85U83l10r23y39c17h19o17v98á
On tady bude ještě jeden takový malý problémek. Zkuste se podívat na většinu platů, nejen na platy v Praze a několika dalších místech. Pak možná pochopíte, že do restaurace, kde by jídlo stálo cenu, která by se líbila panu Pohlreichovi, si nemohou dovolit jít, nebo tak maximálně jednou do roka. A takových lidí je asi 75% národa.
L48u81d67ě48k 86K98l85e54m26e88n71t
Lidé si myslí, že správná restaurace je ta, kde se nadlábnete za 60 Kč jídlem, na jehož kvalitě zas tak nezáleží.
Má pravdu,že by to měl být kulturní zážitek.
Když jdu na večeři, zajímá mě hlavně kvalita a chuť, celková atmosféra. Pak je to zážitek a jsem ochotný dát třeba 300 korun za jedno jídlo. Lidé si často pletou restaurace se závodní jídelnou.
R53o76s89t17i36s85l90a74v 50Š59i72g46u29t
Jasně.Klasické české "bufáče" už dávno vymřely.Dnes jsou to fastfoody.Ze spousty restaurací se staly trapné pizzerie...Ale hlavně!!! Češi jsou jako tupé ovce.Po několikaleté tupé TV masáži jsou najednou všichni top kuchaři kteří vše ví...Pan Pohlreich by nejraději na talíř naaranžoval hromádku čehosi,co vypadá že to člověk slupne najednou a naůčtoval si 800Kč abychom se vyrovnali cizině...Realita je úplně jiná!!!
P19e40t38r 80N77o62v61o76t76n70ý
Tam vyborne varej, to nesezeres... Klasicka veta hodnotici kuchyni.
R85o53s74t84i43s80l41a21v 36Š95t14ě40p19á92n91í85k
Vážený panePolreichu, přes veliký respekt k Vašemu umění a mnoha pozitivním názorům, které nesmírně pozvedly čeké pohostinství, zajeďte si na jižbní Moravua a ochutnejte místní regionální jídlo a budete nadšen !!!
L62i36b93o75r 15B14e62n61á10t57s92k18ý
Tak nevím, když vidím ty jídla, které na pohled vypadají krásně, ale zdá se mi, že na talíři nic není. Možná moje zkreslení. Ale nikdy jsem neviděl podávat tzn. Kultivovaně znojemskou pečení, knedlíky vepřo zelí, segedín, halušky apod.
Vsetín - Kladno 3:4. Rytíři dvakrát otočili skóre a zůstávají v extralize
Hokejisté Kladna budou patřit i v následující sezoně mezi extraligovou elitu. V baráži se Vsetínem...
Kladno - Vsetín 7:2. Druhé vítězství Rytířů v baráži, kanonádu domácích zahájil Jágr
Druhé vítězství pro Kladno a střelecký rekord pro legendu. Domácí porazili ve druhém utkání...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Kraj dá za koncert Mareše půl milionu, za stejnou sumu loni hrály tři kapely
Vedení Zlínského kraje chce šetřit, přesto vyplatí bezmála půl milionu korun za vystoupení Leoše...
Prezidenta Pavla na Valašsku vítali slivovicí, vyzkoušel si ohýbání dřeva
Prezident Petr Pavel je na dvoudenní návštěvě ve Zlínském kraji. Postupně navštíví čtyři okresy,...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Kladno - Vsetín 4:1. Rytíři získali v baráži první výhru, rozhodl tříbodový Jarůšek
Kladenští hokejisté zvítězili v prvním utkání baráže o extraligu nad Vsetínem 4:1 a v sérii na...
Kraj dá za koncert Mareše půl milionu, za stejnou sumu loni hrály tři kapely
Vedení Zlínského kraje chce šetřit, přesto vyplatí bezmála půl milionu korun za vystoupení Leoše...
Zlínské hokejisty povede Slovák Pardavý, Srdínko se chopí manažerské role
Zlínské hokejisty povede v příští prvoligové sezoně slovenský trenér Ján Pardavý. Poražený...
Nepustil svůj Vsetín do extraligy. Baráž je nešťastná pro oba, říká Slováček
Je odchovancem Vsetína, v baráži o extraligu se ale postavil proti mateřskému klubu. A obránce...
POHLED: Formát, co postrádá smysl. Má vůbec cenu sledovat hokejovou baráž?
Premium Z triumfu v první hokejové lize se ani nestihl radovat. Místo oslav musel věnovat pozornost...
Prodej bytu 4+kk 93 m2
Svatovítská, Staré Město, okres Uherské Hradiště
6 999 000 Kč