Diskuze

Pivo z PET lahve je často lepší než v hospodě, říká majitel pivovaru

Pivo začal vařit s kamarády v rodinném domku. Po osmi letech je pivovar Zlínský švec jedním z nejstarších v tomto regionu. Loni v něm uvařili více než 2 600 hektolitrů piva. „Tlačit víc na kvantitu už nechceme,“ říká majitel Martin Velísek.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZM

Nedovedu si představit, že by se třeba Budvar prodával v petkách. Takový obal by tuhle skvělou značku prostě shodil. Ale i v Budvaru vědí - soudě podle jejich poslední reklamy - že dělá-li hospodský poctivě svou práci, na kvalitě čepovaného piva i atmosféře v lokále / restauraci, to je znát. Prostě pivní kultura není jen věcí pivovarníků, kteří svému pivu dávají, co jeho jest.

0 0
možnosti

J68a35k17u49b 56Ř18e82h71a

23. 6. 2016 13:47

Doba, kdy byl Svec dobre pivo je ta tam, dnes jsou v regionu mnohem lepsi minipivovary

0 0
možnosti
MN

Zlínský Švec je naprosto výborný pivko, měl jsem jednou příležitost si PETku domů koupit a myslím, že ani tim se nijak nezkazilo. Je velký rozdíl si koupit PETku od velkopivovaru nebo od malého, kde neprochází složitou logistikou. Takový Fryštátský speciál v Karviné taky koupíte v PETce a je to naprosto výborný pivko.

0 0
možnosti
BS

Pivo v PET už z principu nekupuji, úplně se mi příčí přadstava piva v igelitce.

5 10
možnosti
KP

No pokud jde o nějakej Braník, Staropramen, Gambrinus a podobně, tak souhlasím, jenomže to nemá cenu ani ve skle. Jsou ale pivovary, co dělají pivo převážně nebo jen do PET lahví a pivo mají výborné. Musel bych být hloupý, kdybych se tím nechal odradit. Namátkou U Vacků nebo Kounice.

3 0
možnosti
MH

Švec je luxusný zbožňujem ho, žiadne ALE ale klasický ležák to je laskominka :)

1 1
možnosti

Pivo z PET? Nikdy! Jedině sklo, nebo plech.

5 9
možnosti
Foto

Kdybych Vám to ve vedlejší místnosti nalil do skleniček, stejně poznáte prdlačku, mám to ověřené. :-)

26 0
možnosti
MV

Navštívil jsem rovných 300 českých minipivovarů a stalo se mi jen párkrát, že v pet bylo lepší než točené. Naopak to bylo častější a rozdíly v chuti byly někdy docela velké. Nejčastější zkušenost ovšem mám takovou, že kvalita se neliší - když je výtečné točené, pak je nadstandardní i pet, a když točené nic moc, pak to petka nespraví. Píšu ale jen o minipivovarech - petku z krámu, to jsem nikdy neochutnal.

5 0
možnosti
WD

S těmi petkami má recht. Ale ne proto, že by ty petky byly tak úžasný, ale protože se pořád ještě najdou výčepní strašný čuňata, co neuměj pivo natočit, trubky ve strašným stavu, nemluvě o různém šizení. Ale když je hospoda dobrá, umí se o pivo starat, tak prostě dobře natočený je nejlepší.

Jinak osobně mám minipivovary rád. Vždy, když najdu nějaký nový, tak s chutí zkusím. Ne vždy to je něco úžasného, ale málokdy je to pivo vyloženě špatné. U většiny z nich je znát, že to majitelé dělají poctivě a spíše pro radost než pro velký kšeft. Navíc se takhle dají zkusit různé speciály, které velké pivovary při svém objemu prostě pořádně nevyrobí (hrozně mě baví třeba šméčko jednoho velkého pivovaru, který prodává tzv. nefiltrované pivo uměle kalené pektinem, fakt dobrej fór).

Každopádně díky za každého, kdo si něco takového zkusí - ať už je to vaření piva nebo jakékoli poctivé řemeslo. Před takovými lidmi rád smeknu, ty prostě potřebujeme.

18 0
možnosti
JP

napsat v jedné větě výčepní a natočit je fakt um. Lidi, pivo se čepuje, točí se zmrzlina nebo porno

2 7
možnosti
VM

Tak nevím jeden známý co vaří pivo se vychloubal, že ho dělá něco přes čtyři koruny se všemi náklady - prodej 25 ve vlastní hospodě oproti nákupu hospodského z velkopivovaru za 15 kaček v sudu a prodej za 22 je to trochu rozdíl, chudák.

3 0
možnosti
PJ

P69e21t50r 98J98i59l98e42k

22. 6. 2016 22:57

Ale nepočítá si do toho svoje ohodnocení. Kdyby to dělal na kšeft a ne pro sebe, tak do toho asi započítá práci, nebo by pracoval zadarmo?

U domovařičů se ta práce promítne asi nejvíc, protože zatímco u surovin je poměr jasně daný (4 kila sladu = 20 litrů, 400 kilo = 2000 litrů), u práce zdaleka ne. Na malý objem piva je potřeba velmi podobný objem práce jako na velký, tedy když se jedné 50litrové várce váš známý věnuje 12 hodin, pivo by mu to prodražilo třeba na 16 korun za půllitr, pokud by si svého času cenil 100 Kč/h.

2 0
možnosti
JS

Jsem pivař, pivo jsem zkusil, ale nenadchlo mne. Takže Švece ne.

0 0
možnosti
JW

J17a31r74e47k 54W81o18l71f

22. 6. 2016 21:44

Tak ho zkus ještě jednou, poprvé mě taky nenadchlo, pak ale cca od 14 let už ho piju pravidelně... ;-D

3 0
možnosti