Diskuse k článku

Oceněný řezník klobásy za 60 korun nedělá, nešetří totiž s masem

Před čtyřmi lety se pustil do vlastního byznysu, teď se za něj dočkal ocenění. Řezník Milan Žabčík z valašských Kateřinic získal titul Živnostník roku ve Zlínském kraji. Zjistil, že lidé si za kvalitní klobásy a dalších masné výrobky klidně připlatí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Z40d73e57n92ě39k 98S64t62r19n92a45d 1885440186419

Tak jiný ovar než z masa (a tuku + kůže, které jsou na něm to nejlepší) jsem zatím nejedl, má někdo zkušenost?

Jinak všem drobným řezníkům, kteří se snaží udržet vlastní výrobu, moc fandím. Bohužel když většina národa kupuje výrobky, které by podle obsahu masa mohl klidně konzumovat i vegetarián, nemají tito živnostníci lehký život. A to jim je ještě spíláno do parazitů a stát je všemožně šikanuje.

+5/0
29.10.2015 7:06

P37e24t32r 61B13o27c10e10k 1607386432780

Proto kupuju libove maso, zkratja v praze kupte kvalitni uzeninu. Obcas kupuju parky primo z rakouska, ty maj a tam to delaj jeste z mass....

0/0
28.10.2015 22:06

J31a94n 35F85r38o73l43í91k 6676320135914

Klobása za 60 kč je chiméra. V ceně kolem stovky dostanete soju a separát a i dvojnásobná cena není zárukou kvality.;-)

0/0
28.10.2015 15:07

Z51d79e61n78ě50k 21S19t11r83n87a21d 1345460176409

Zárukou ne, ale jednou z podmínek. Pod určitou hranicí to prostě nejde vyrobit, aniž by se to šidilo a nastavovalo.

+3/0
29.10.2015 7:50
Foto

R25o40s73t96i63s94l30a43v 67T82a17r16a24b11a 7268738145209

Masné výrobky beru tady zatím jsem nic lepší na Moravě nejedl cena 140/kg klobás.

http://www.zodv.cz/vyrobky/index/vyrobky

0/0
28.10.2015 12:54

K40a19r33e65l 30C59h49r28a42s93t43i83n10a 4493304420285

Zajímavý příspěvek, až na několik pravopisných chyb například už v nadpise.

+1/0
28.10.2015 11:35

T61a92d35e48á95š 31V45y93s95k43o14č94i10l 4677247168241

Ach jo iLupo.... vůně čerstvě uvařených klobás - klobásy se udí, až pak popř. vaří...Rv

+1/0
28.10.2015 10:54

R16o97b17e59r19t 24M56o45t62k35a 4986827819665

Klobása za 60,- má tu výhodu, že si k ní člověk už nemusí dávat rohlík :-)

+11/0
28.10.2015 10:40

T84i80b81o64r 79V78i70z43v87a86r71y 9344264443335

Co je na ceně 180- Kč za kilo šokujícího? To snad je rozumná cena .

+10/0
28.10.2015 10:10

J42i36ř29í 77E85u43l32e35r 5678519786776

Jak pro koho.

+1/−2
28.10.2015 12:40
Foto

I13v43o 94R46o20t23t75e29n23b27e12r43g 3377528718198

R^R^R^R^R^R^R^

+2/0
28.10.2015 10:08

P30a87v84l97a 22N21o30v97á 3795158959330

Těším se na dobu, kdy bude přirozené vyrábět poctivé produkty. Kdy to nebude nic převratného a ojedinělého. Pak se možná dočkáme i nějakých "normálních" cen. Jedna věc je např. koupit si kilo kuřete vyhnanýho antibiotikama za 50Kč/kilo, druhá věc pak koupit to de*ilní bio kuře za 250 Kč/kilo. Abych furt kontrolovala, jestli šunka je šunka, maso je maso, máslo je máslo, jogurt je jogurt...

+4/−2
28.10.2015 9:21

M61i55r24o22s10l10a67v 98T91i50š60e21r 4499259204252

Normální to bude, až 75% obyvatelstva přestane tvořit odbyt pro ten odpad, co je dnes všude.

+3/0
28.10.2015 17:46

T33o84m49á42š 70V22e14l79č65o80v65s91k23ý 4963658149268

„Do supermarketů nedodáváme, není šance se v nich uplatnit. Klobásu za pár korun nikdy dělat nebudu,“ ujistil.

Zdroj:http://zlin.idnes.cz/reznik-milan-zabcik-z-katerinic-je-zivnostnikem-roku-ve-zlinskem-kraji-13m-/zlin-zpravy.aspx?c=A151024_2200878_zlin-zpravy_ras

V překladu to tedy znamená, že moc kvalitních věcí se v marketech neuplatní. Vivat Kačice, Vivat Žabčík R^

+4/−2
28.10.2015 9:11

P51a66v66l12a 88N43o36v84á 3725278789360

No taky jde hlavně o to, že ceny výrobků se v supermarketech pěkně zvednou. Takže to, co je teď dražší i na trzích apod. by v supermarketu stálo asi pěknej ranec. Navíc, když by to dodával do jednoho, tak musí i do druhého. Některé větší obchody bazírují na tom, abyste sehnal všude ty samé produkty. To by takovejhle řezník asi nezvládl. Pak zaplatit umístění v regálu, nebo aby se do toho regálu vůbec dostal...

0/−1
28.10.2015 9:27

F73r57a96n11t14i73š94e64k 62N62o48v50á44k 6551285446751

Copak o to, rozšířit výrobu není problém, banka zavedenému podniku velmi ráda půjčí pár milionečků. Jenže pak co? Najednou ztrojnásobíte výrobu, (z čehož 2/3 jdou do SM řetězce) máte dluhy, řetězec vás vydírá, že buď dáte cenu dolu ještě o 10%, nebo si najde jiného.. Ve výsledku vyděláváte na "obrovské zakázce pro market" třeba dvě koruny na kg a kdo ví jestli. K tomu dluhy, stres, sehnat najednou dvacet schopných lidí také není sranda.. naprosto chápu, že se tam necpe.

+8/0
28.10.2015 10:14

P85a94v84l55a 93N97o58v52á 3225438519230

Jak píšete ;-)

0/0
28.10.2015 10:30
Foto

J57a97n 94A34d52l91e33r 2686891186326

Takto získává původně dobré podniky oligarcha Babiš. V průběhu dodávky, kdy technologicky není možné výrobu nebo pěstování ukončit, sníží cenu - bez nebo si s tím dělej, co chceš. Můžeš mne žalovat za porušení smlouvy, než dojde k soudu, bude po tvé firmě.

Banky nebo dodavatelé podnik přitlačí, Konfident za tepla přispěchá s "výhodnou" nabídkou na odkup. Ber nebo zkrachuj.

Jeden z principů budování Babišlandu.

+1/0
28.10.2015 14:42

M69i49l63a87n 27B25r67e43j24c90h19a 3850328934801

Ano, tak to je. Pouze poctivé potraviny a uzeniny budou mít zelenou i když jsou o něco dražší, ale opravdu kvalitní a tak to má být ;-D;-DR^R^R^

+3/−1
28.10.2015 8:49

P79e58t47r 57R91u39m53p51l14i64k 4539267919633

Nejlepší jsou řezníci, kteří odebírají a starají se o psy v obcích a měst.

+1/−8
28.10.2015 8:40

S93i75m84o76n71a 24B16ě39l20á40k37o53v10á 2360311489213

RvRvRv

0/−1
28.10.2015 8:47

P72e39t70r 22R74u30m42p25l91i26k 4969587329723

co jíte? Myslím, že budete zvracet.

0/−2
28.10.2015 9:09

P98a75v78e29l 25Š33e18d59ý 2798736492475

Pane ŽabčíkR^ jste chlap na svém místě. Podbízet se cenou a tak vyrábět blivajzy není správné. Na každé řemeslo a na vše co člověk dělá by měl být hrdý a nedělat za každou cenu něco do čeho jej jiní tlačí.  Ještě jednou ať se daří.

+18/0
28.10.2015 8:35

O17l29d48ř38i26c30h 65J53a80n85e30č50e29k 8559516613791

Bravo R^

"Zjistil, že lidé si za kvalitní klobásy a dalších masné výrobky klidně připlatí." - přesněji řečeno, existuje určitá část lidí, která si za kvalitu ráda připlatí. obávám se, že v ČR dost malá (10%? 20%?). ale fajn, že to stačí na uživení takovéhle manufaktury R^

+16/0
28.10.2015 7:48

J96i19ř80í 86B66l38a77ž31e16k 1156249120221

Není nad vlastní zkušenost. Až pojedu okolo koupím vzorky. V tomto kraji je více takových šikovných lidí. Bohužel co bylo dříve standardem tak je dnes vzácností. Zejména poctivost v řemesle. To co je dnes standard v obchodech by asi naši předci nejedli a ani by je nenapadlo vyrobit. Natož si na tom vybudovat politickou kariéru.

+20/0
28.10.2015 7:08

V59l96a71s36t22a 22J76a62n98o76u91š78k91o23v55c37o10v68á 3810568796825

Protože za těch "šílených komunistů" byly normy.Jak jednoduché.

+4/−2
28.10.2015 7:36

R64o68m60a49n 90K70a17c19h24l51í51ř 7673361331770

To, že se dneska baští větší blafy než tehdá není určitě zapříčiněno nějakýma normama, ale že lidi neumí číst a mají tendenci kupovat předraženou, dobře zabalenou mouku, cukr, vodu, vzduch...u nás se na rozdíl od jiných zemí v EU dočtete ve složení všechno i to čeho je tam 0.01%, (třeba podíl ovocné šťávy;-D) každopádně spoléhat se na poctivost výrobce, protože má nějak nastavené normy, bylo hodně naivní už tehdy, natožtak dnes;-)

+6/0
28.10.2015 7:50

O92l42d38ř83i26c96h 41J87a18n73e24č31e92k 8169466423541

protože před 40 lety nebyla potravinářská chemie a vůbec možnosti průmyslového zpracování potravin tak "dokonalé" jako dnes. nedělejte si iluze, že kdyby technologie tehdy bývaly byly na současné úrovni, že by na pultech nebyly náhražky.

a když pan Blažek píše "naši předci", myslím, že tím nemá na mysli své rodiče, ale ještě pár generací dále. hold tehdy maso bylo vzácnost, ale když bylo, tak kvalitní, protože jinak to tehdy ani nešlo.

dnes si kde kdo nedokáže představit jediný den bez uzenin, jenže jak to zařídit, pokud cena těch kvalitních nešizených je 200 Kč za kilo nebo ještě víc?

+5/0
28.10.2015 7:52

F42r76a41n13t75i72š31e16k 55N89o62v50á37k 6341865316591

Chemie bylo dost už tehdy. Jenže za výrobu bezmasého salámu by šel pan vedoucí sedět.

+1/−5
28.10.2015 7:55

O17l36d52ř72i63c84h 32J80a51n74e75č48e24k 8139776183951

já netvrdím, že chemie nebyla, ale zcela určitě měla daleko do dnešní dokonalosti.

je fakt, že určitou roli mohly v komunistickém hospodářství sehrát i odlišné principy zásobování - dnes prostě neexistuje "nemáme" "nejde" atp. - když je poptávka, tak se prostě uspokojí. v komunismu neměl nikdo potřebu dodávat za každou cenu - místo dnešní nekvality byl tehdejší nedostatek.

ale na normy bych to moc nesváděl.

ony přeci byly i normy na kvalitu bytové výstavby, znečištění ovzduší nebo akceptovatelné dávky radioaktivního záření...

0/0
28.10.2015 8:10

F34r58a90n74t26i69š17e77k 70N17o78v46á80k 6481375986431

Normu na akceptovatelné ozáření máte stále, totéž znečištění ovzduší. A dnešní bytová výstavba by tehdejší normou ani neprošla. Namísto stěny sádrokarton, namísto malty pěna.. Namísto životnosti 40 let to potřebuje za 20 generálku.

+2/−1
28.10.2015 8:23

D98a19n89i81e78l 90S19c32h33a96c54h66e40r85l 9843425402106

Jak jsi starej tak jsi blbej...

0/0
28.10.2015 18:41

J37a40n 83A89l65e44x93e91j 76Z53a43t70y35k47o 7483801132672

Kdyby to komunisti uměli "odrbat" tak jíte plastové klobásy.

+2/0
28.10.2015 7:53
Foto

Z28d24e54n67ě81k 52L92a71u61e20r39m30a93n14n 4498488102687

Ocividne to bez E nejde,pokud se tim chci zivit.Hlavne se mi libi zvyraznovac chuti...Skoda,zdalo se mi,ze to konecne nekdo pochopil a vzal to za stary konec.

0/0
28.10.2015 6:56

D58a19v53i54d 86R85e24d64l 6872618711

Radhostska klobasa: Masný výrobek tepelně opracovaný Složení: Vepřové maso 90%, hovězí maso 5%, pitná voda, dusitanová solíci směs, koření a extrakty koření, antioxidanty E300, E301, E330, E331, stabilizátory E450, E451, cukry, zvýrazňovač chuti E621, max. obsah tuku: 30%

Tak nevim :-(

+1/0
28.10.2015 4:24

O16n28d58ř82e27j 23B26o54k 4697581408958

Tak nevím jak chutná, ale už po kouknutí na etiketu kde vydím víc jak 2 éčka tak většinou vracím zpět do regálu a hledám dál. To nevypadá zase jako extra kvalita. I když má teda body za to že je to klobása z masa. Některé výrobky v oddělení uzenin viděli maso jen když cestou do obchodu z fabriky přejel řidič kočku.:-/

+3/−3
28.10.2015 5:42

R93o81m83a62n 55K58a39c30h86l47í78ř 7313931231720

Díval jste se co ty Éčka znamenají?...ty první 4 nejsou zas tak hrozné. Ty zbylé sou o cosi horší, ale asi bych si taky nekoupil klobásu která potřebuje zvýrazňovač chuti a že ten má nakydaný krom jednoho produktu snad všude...tže za mě e.eRv

+1/0
28.10.2015 6:08

O36n67d52ř26e64j 40B98o55k 4907791478768

Některá éčka znám, ale ono obecně platí že ten kdo dava jedno nebo dvě tak tam prostě tu chemii narve v nejmenší možné míře. Když se někdo nebojí tam těch éček narvat deset tak je mu už jedno co tam sype. Proto si stačí většinou hlídat počet.

0/0
28.10.2015 6:58

B89a33r92b40o20r27a 22S58v71o13b33o67d15o57v40á 6842687488370

Myslela jsem ze kdyz tam je tolik masa tak glutaman sodny neni treba...

+2/0
28.10.2015 7:59

O87l13d49ř88i86c26h 41J75a64n93e36č91e81k 8189816493961

však 180 Kč za kilo není zas taková pálka - aby to za tu cenu bylo opravdu jen maso, sůl a koření, je to přeci jen pořád ještě levné. vždyť za těch 180 Kč koupíte stěží kvalitní maso.

v Rakousku se na klobásách píše "na výrobu 100g klobás bylo použito 135g masa" (mám na mysli to lepší z toho, co seženete v Bille nebo Sparu) - takže jde nejspíš ještě přitlačit. i když samozřejmě údaje v % a v gramech suroviny se těžko srovnávají.

+1/0
28.10.2015 8:04

R92o17b68e14r81t 64K11u33b44i83s20t16a 8100247859525

Maso jím výjimečně a když už chci šunku, tak si jí vyrobím sám. Není to ani moc pracné a výsledek stojí za to. Nedá se to s tím, co dostanete v krámu vůbec srovnávat.

Vyhnul jsem se i Pragandě i když chvíli trvalo, než jsem si zvykl, že zkrátka není růžová, jako jsou ty chemicky ošetřené blafy, ale šedá.

+3/−2
28.10.2015 1:35

J52a58n 72F49i43s16c23h77e50r 9564635450

Ale zase k takovým párkům ve kterých je maso z velké části nahrazeno bramborovou vlákninou obarvenou pomocí E120 na červeno, nemusíte už ani kupovat přílohu. ;-D

+15/0
28.10.2015 0:25

P20e51t59r 33M18a43r90e61č79e32k 1163471489658

R^ to ano , ale po koupi takových produktů už aby jste se pomalu objednal k onkologovi.

+1/−1
28.10.2015 2:45

M52i42c30h69a64l 78V49a49n38ě58k 1196986624862

Jenže riziko rakoviny tlustého střeva nezvyšuje vláknina ani barvivo, nýbrž červené maso a uzení. :-P

+2/−1
28.10.2015 2:51

F92r89a62n35t10i65š22e91k 33N86o96v65á33k 6341715296521

Ani omylem.V takovém výrobku totiž ŽÁDNÉ MASO NENÍ. a ANI NENÍ UZENÝ!

0/−1
28.10.2015 6:31

O34l11d77ř63i80c57h 79J90a84n94e70č22e11k 8239196793141

vláknina určitě ne - ta by naopak riziko rakoviny zažívacího traktu měla snižovat.

s těmi barvivy bych si ale nebyl vůbec tak jistý ;-)

0/0
28.10.2015 8:12

J67a88n 69N80o47v82á52k 9595188434725

To by mě zajímalo, kdo dotuje tyhle: ;-D

http://cz3.staticac.cz/foto/vyrobky/1637750/w1637687.jpg

0/0
27.10.2015 23:50

M98i55c24h76a19l 15R83e97j83z33e22k 5426817435251

92, potazmo 132 kC za kilo neni zase tak malo a rozhodne tento vyrobce nezpracuje jen jednu tunu denne. Navic to jsou parky a ne klobasy.

+1/0
28.10.2015 1:25

H70e51ř79m32a72n 87H85e29r66y81n59k 3712861280353

"Po otevření vstupních dveří bíle omítnuté jednopatrové budovy v Trojanovicích vás polechtá v nose příjemná vůně čerstvě uvařených klobás."

To je novinařina.Taková vařená klobása to je pochoutka.Takovou svět neviděl.Obušku s pytle ven!

+22/0
27.10.2015 23:26

M13i72l24o17š 91K38o79l92m13a94n 6396203947792

Jak dlouho by asi musela být klobása v udírně se studeným kouřem a vysušovala by se v průvanu aby byla nakonec jako jsou ty  nejkvalitnější a nejdražší čabajky  ?  Klobásy stejně jako ostatní uzeniny se nejprve musí uvařit a pak teprv jdou do udírny, nebo se to dělá jinak ?

+8/0
28.10.2015 0:20

Najdete na iDNES.cz