Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Oceněný řezník klobásy za 60 korun nedělá, nešetří totiž s masem

Před čtyřmi lety se pustil do vlastního byznysu, teď se za něj dočkal ocenění. Řezník Milan Žabčík z valašských Kateřinic získal titul Živnostník roku ve Zlínském kraji. Zjistil, že lidé si za kvalitní klobásy a dalších masné výrobky klidně připlatí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Z69d86e97n53ě66k 34S53t19r85n54a70d 1825870536259

Tak jiný ovar než z masa (a tuku + kůže, které jsou na něm to nejlepší) jsem zatím nejedl, má někdo zkušenost?

Jinak všem drobným řezníkům, kteří se snaží udržet vlastní výrobu, moc fandím. Bohužel když většina národa kupuje výrobky, které by podle obsahu masa mohl klidně konzumovat i vegetarián, nemají tito živnostníci lehký život. A to jim je ještě spíláno do parazitů a stát je všemožně šikanuje.

+5/0
29.10.2015 7:06

P22e36t27r 80B90o21c56e62k 1307196572950

Proto kupuju libove maso, zkratja v praze kupte kvalitni uzeninu. Obcas kupuju parky primo z rakouska, ty maj a tam to delaj jeste z mass....

0/0
28.10.2015 22:06

J84a93n 73F32r85o57l97í69k 6266480585424

Klobása za 60 kč je chiméra. V ceně kolem stovky dostanete soju a separát a i dvojnásobná cena není zárukou kvality.;-)

0/0
28.10.2015 15:07

Z95d81e55n11ě77k 21S21t16r83n16a57d 1465970766419

Zárukou ne, ale jednou z podmínek. Pod určitou hranicí to prostě nejde vyrobit, aniž by se to šidilo a nastavovalo.

+3/0
29.10.2015 7:50
Foto

R22o34s77t44i18s38l67a24v 22T31a84r35a88b82a 7988728765849

Masné výrobky beru tady zatím jsem nic lepší na Moravě nejedl cena 140/kg klobás.

http://www.zodv.cz/vyrobky/index/vyrobky

0/0
28.10.2015 12:54

K83a19r65e55l 84C18h96r50a21s78t46i36n34a 4183254420575

Zajímavý příspěvek, až na několik pravopisných chyb například už v nadpise.

+1/0
28.10.2015 11:35

T91a70d23e33á67š 24V41y88s55k35o85č27i10l 4167847688231

Ach jo iLupo.... vůně čerstvě uvařených klobás - klobásy se udí, až pak popř. vaří...Rv

+1/0
28.10.2015 10:54

R91o32b98e66r49t 68M46o67t27k87a 4776847969765

Klobása za 60,- má tu výhodu, že si k ní člověk už nemusí dávat rohlík :-)

+11/0
28.10.2015 10:40

T19i55b35o17r 11V62i61z26v94a33r65y 9384814213335

Co je na ceně 180- Kč za kilo šokujícího? To snad je rozumná cena .

+10/0
28.10.2015 10:10

J20i71ř61í 67E20u25l91e43r 5908519126766

Jak pro koho.

+1/−2
28.10.2015 12:40
Foto

I64v50o 35R62o14t57t58e75n70b74e98r82g 3157608758378

R^R^R^R^R^R^R^

+2/0
28.10.2015 10:08

P10a20v85l35a 44N16o25v26á 3265858619270

Těším se na dobu, kdy bude přirozené vyrábět poctivé produkty. Kdy to nebude nic převratného a ojedinělého. Pak se možná dočkáme i nějakých "normálních" cen. Jedna věc je např. koupit si kilo kuřete vyhnanýho antibiotikama za 50Kč/kilo, druhá věc pak koupit to de*ilní bio kuře za 250 Kč/kilo. Abych furt kontrolovala, jestli šunka je šunka, maso je maso, máslo je máslo, jogurt je jogurt...

+4/−2
28.10.2015 9:21

M22i44r64o98s85l95a75v 69T70i61š79e33r 4449619444722

Normální to bude, až 75% obyvatelstva přestane tvořit odbyt pro ten odpad, co je dnes všude.

+3/0
28.10.2015 17:46

T78o61m59á49š 64V67e89l41č25o50v30s43k19ý 4453868719968

„Do supermarketů nedodáváme, není šance se v nich uplatnit. Klobásu za pár korun nikdy dělat nebudu,“ ujistil.

Zdroj:http://zlin.idnes.cz/reznik-milan-zabcik-z-katerinic-je-zivnostnikem-roku-ve-zlinskem-kraji-13m-/zlin-zpravy.aspx?c=A151024_2200878_zlin-zpravy_ras

V překladu to tedy znamená, že moc kvalitních věcí se v marketech neuplatní. Vivat Kačice, Vivat Žabčík R^

+4/−2
28.10.2015 9:11

P58a40v43l82a 29N63o98v67á 3145488399620

No taky jde hlavně o to, že ceny výrobků se v supermarketech pěkně zvednou. Takže to, co je teď dražší i na trzích apod. by v supermarketu stálo asi pěknej ranec. Navíc, když by to dodával do jednoho, tak musí i do druhého. Některé větší obchody bazírují na tom, abyste sehnal všude ty samé produkty. To by takovejhle řezník asi nezvládl. Pak zaplatit umístění v regálu, nebo aby se do toho regálu vůbec dostal...

0/−1
28.10.2015 9:27

F90r81a71n52t47i64š36e22k 62N54o53v33á83k 6451755426601

Copak o to, rozšířit výrobu není problém, banka zavedenému podniku velmi ráda půjčí pár milionečků. Jenže pak co? Najednou ztrojnásobíte výrobu, (z čehož 2/3 jdou do SM řetězce) máte dluhy, řetězec vás vydírá, že buď dáte cenu dolu ještě o 10%, nebo si najde jiného.. Ve výsledku vyděláváte na "obrovské zakázce pro market" třeba dvě koruny na kg a kdo ví jestli. K tomu dluhy, stres, sehnat najednou dvacet schopných lidí také není sranda.. naprosto chápu, že se tam necpe.

+8/0
28.10.2015 10:14

P34a73v18l36a 84N13o13v39á 3945418949490

Jak píšete ;-)

0/0
28.10.2015 10:30
Foto

J96a63n 51A11d62l58e47r 2706651976326

Takto získává původně dobré podniky oligarcha Babiš. V průběhu dodávky, kdy technologicky není možné výrobu nebo pěstování ukončit, sníží cenu - bez nebo si s tím dělej, co chceš. Můžeš mne žalovat za porušení smlouvy, než dojde k soudu, bude po tvé firmě.

Banky nebo dodavatelé podnik přitlačí, Konfident za tepla přispěchá s "výhodnou" nabídkou na odkup. Ber nebo zkrachuj.

Jeden z principů budování Babišlandu.

+1/0
28.10.2015 14:42

M44i84l95a13n 86B20r98e82j87c65h16a 3780738304361

Ano, tak to je. Pouze poctivé potraviny a uzeniny budou mít zelenou i když jsou o něco dražší, ale opravdu kvalitní a tak to má být ;-D;-DR^R^R^

+3/−1
28.10.2015 8:49

P15e78t67r 23R51u32m41p71l64i89k 4119317309863

Nejlepší jsou řezníci, kteří odebírají a starají se o psy v obcích a měst.

+1/−8
28.10.2015 8:40

S38i70m93o36n51a 73B50ě88l98á26k28o95v58á 2170831899843

RvRvRv

0/−1
28.10.2015 8:47

P77e80t36r 52R68u13m52p55l98i13k 4229407239843

co jíte? Myslím, že budete zvracet.

0/−2
28.10.2015 9:09

P88a77v95e59l 93Š22e51d31ý 2568846252785

Pane ŽabčíkR^ jste chlap na svém místě. Podbízet se cenou a tak vyrábět blivajzy není správné. Na každé řemeslo a na vše co člověk dělá by měl být hrdý a nedělat za každou cenu něco do čeho jej jiní tlačí.  Ještě jednou ať se daří.

+18/0
28.10.2015 8:35

O51l93d55ř73i33c87h 74J15a33n49e93č43e68k 8679506803521

Bravo R^

"Zjistil, že lidé si za kvalitní klobásy a dalších masné výrobky klidně připlatí." - přesněji řečeno, existuje určitá část lidí, která si za kvalitu ráda připlatí. obávám se, že v ČR dost malá (10%? 20%?). ale fajn, že to stačí na uživení takovéhle manufaktury R^

+16/0
28.10.2015 7:48

J69i38ř58í 85B40l39a27ž61e57k 1886769430551

Není nad vlastní zkušenost. Až pojedu okolo koupím vzorky. V tomto kraji je více takových šikovných lidí. Bohužel co bylo dříve standardem tak je dnes vzácností. Zejména poctivost v řemesle. To co je dnes standard v obchodech by asi naši předci nejedli a ani by je nenapadlo vyrobit. Natož si na tom vybudovat politickou kariéru.

+20/0
28.10.2015 7:08

V50l36a88s61t58a 98J35a78n34o64u17š61k48o83v62c89o36v71á 3690788856565

Protože za těch "šílených komunistů" byly normy.Jak jednoduché.

+4/−2
28.10.2015 7:36

R66o92m20a64n 37K21a75c97h97l71í77ř 7253521161780

To, že se dneska baští větší blafy než tehdá není určitě zapříčiněno nějakýma normama, ale že lidi neumí číst a mají tendenci kupovat předraženou, dobře zabalenou mouku, cukr, vodu, vzduch...u nás se na rozdíl od jiných zemí v EU dočtete ve složení všechno i to čeho je tam 0.01%, (třeba podíl ovocné šťávy;-D) každopádně spoléhat se na poctivost výrobce, protože má nějak nastavené normy, bylo hodně naivní už tehdy, natožtak dnes;-)

+6/0
28.10.2015 7:50

O15l91d80ř27i89c13h 93J77a78n89e43č98e66k 8619146723751

protože před 40 lety nebyla potravinářská chemie a vůbec možnosti průmyslového zpracování potravin tak "dokonalé" jako dnes. nedělejte si iluze, že kdyby technologie tehdy bývaly byly na současné úrovni, že by na pultech nebyly náhražky.

a když pan Blažek píše "naši předci", myslím, že tím nemá na mysli své rodiče, ale ještě pár generací dále. hold tehdy maso bylo vzácnost, ale když bylo, tak kvalitní, protože jinak to tehdy ani nešlo.

dnes si kde kdo nedokáže představit jediný den bez uzenin, jenže jak to zařídit, pokud cena těch kvalitních nešizených je 200 Kč za kilo nebo ještě víc?

+5/0
28.10.2015 7:52

F47r93a69n95t51i92š71e23k 13N35o66v45á82k 6321405556201

Chemie bylo dost už tehdy. Jenže za výrobu bezmasého salámu by šel pan vedoucí sedět.

+1/−5
28.10.2015 7:55

O30l79d88ř61i94c52h 72J24a40n74e93č22e18k 8459926983111

já netvrdím, že chemie nebyla, ale zcela určitě měla daleko do dnešní dokonalosti.

je fakt, že určitou roli mohly v komunistickém hospodářství sehrát i odlišné principy zásobování - dnes prostě neexistuje "nemáme" "nejde" atp. - když je poptávka, tak se prostě uspokojí. v komunismu neměl nikdo potřebu dodávat za každou cenu - místo dnešní nekvality byl tehdejší nedostatek.

ale na normy bych to moc nesváděl.

ony přeci byly i normy na kvalitu bytové výstavby, znečištění ovzduší nebo akceptovatelné dávky radioaktivního záření...

0/0
28.10.2015 8:10

F76r58a45n82t63i97š19e13k 86N77o36v42á95k 6661135526561

Normu na akceptovatelné ozáření máte stále, totéž znečištění ovzduší. A dnešní bytová výstavba by tehdejší normou ani neprošla. Namísto stěny sádrokarton, namísto malty pěna.. Namísto životnosti 40 let to potřebuje za 20 generálku.

+2/−1
28.10.2015 8:23

D41a34n82i24e51l 51S96c81h20a28c76h11e93r88l 9723465802556

Jak jsi starej tak jsi blbej...

0/0
28.10.2015 18:41

J81a20n 37A65l80e79x58e18j 74Z45a81t44y17k90o 7683611142682

Kdyby to komunisti uměli "odrbat" tak jíte plastové klobásy.

+2/0
28.10.2015 7:53
Foto

Z25d86e35n16ě48k 11L52a79u41e12r91m87a63n94n 4248218302427

Ocividne to bez E nejde,pokud se tim chci zivit.Hlavne se mi libi zvyraznovac chuti...Skoda,zdalo se mi,ze to konecne nekdo pochopil a vzal to za stary konec.

0/0
28.10.2015 6:56

D28a74v52i12d 65R43e76d61l 6982758201

Radhostska klobasa: Masný výrobek tepelně opracovaný Složení: Vepřové maso 90%, hovězí maso 5%, pitná voda, dusitanová solíci směs, koření a extrakty koření, antioxidanty E300, E301, E330, E331, stabilizátory E450, E451, cukry, zvýrazňovač chuti E621, max. obsah tuku: 30%

Tak nevim :-(

+1/0
28.10.2015 4:24

O13n30d93ř30e74j 71B36o22k 4117481558258

Tak nevím jak chutná, ale už po kouknutí na etiketu kde vydím víc jak 2 éčka tak většinou vracím zpět do regálu a hledám dál. To nevypadá zase jako extra kvalita. I když má teda body za to že je to klobása z masa. Některé výrobky v oddělení uzenin viděli maso jen když cestou do obchodu z fabriky přejel řidič kočku.:-/

+3/−3
28.10.2015 5:42

R86o81m85a29n 95K69a36c43h39l26í22ř 7313901391850

Díval jste se co ty Éčka znamenají?...ty první 4 nejsou zas tak hrozné. Ty zbylé sou o cosi horší, ale asi bych si taky nekoupil klobásu která potřebuje zvýrazňovač chuti a že ten má nakydaný krom jednoho produktu snad všude...tže za mě e.eRv

+1/0
28.10.2015 6:08

O11n76d68ř54e69j 59B12o59k 4747301908558

Některá éčka znám, ale ono obecně platí že ten kdo dava jedno nebo dvě tak tam prostě tu chemii narve v nejmenší možné míře. Když se někdo nebojí tam těch éček narvat deset tak je mu už jedno co tam sype. Proto si stačí většinou hlídat počet.

0/0
28.10.2015 6:58

B69a91r61b50o63r19a 27S89v78o23b55o24d26o15v98á 6552867178710

Myslela jsem ze kdyz tam je tolik masa tak glutaman sodny neni treba...

+2/0
28.10.2015 7:59

O38l45d84ř34i45c41h 92J85a65n83e32č20e98k 8149246653501

však 180 Kč za kilo není zas taková pálka - aby to za tu cenu bylo opravdu jen maso, sůl a koření, je to přeci jen pořád ještě levné. vždyť za těch 180 Kč koupíte stěží kvalitní maso.

v Rakousku se na klobásách píše "na výrobu 100g klobás bylo použito 135g masa" (mám na mysli to lepší z toho, co seženete v Bille nebo Sparu) - takže jde nejspíš ještě přitlačit. i když samozřejmě údaje v % a v gramech suroviny se těžko srovnávají.

+1/0
28.10.2015 8:04

R76o74b58e22r72t 49K16u87b31i53s38t64a 8600567719675

Maso jím výjimečně a když už chci šunku, tak si jí vyrobím sám. Není to ani moc pracné a výsledek stojí za to. Nedá se to s tím, co dostanete v krámu vůbec srovnávat.

Vyhnul jsem se i Pragandě i když chvíli trvalo, než jsem si zvykl, že zkrátka není růžová, jako jsou ty chemicky ošetřené blafy, ale šedá.

+3/−2
28.10.2015 1:35

J58a61n 20F84i66s26c19h69e32r 9614155560

Ale zase k takovým párkům ve kterých je maso z velké části nahrazeno bramborovou vlákninou obarvenou pomocí E120 na červeno, nemusíte už ani kupovat přílohu. ;-D

+15/0
28.10.2015 0:25

P12e56t20r 12M48a57r77e22č58e58k 1653941779468

R^ to ano , ale po koupi takových produktů už aby jste se pomalu objednal k onkologovi.

+1/−1
28.10.2015 2:45

M24i86c64h30a14l 36V59a52n50ě51k 1146806834602

Jenže riziko rakoviny tlustého střeva nezvyšuje vláknina ani barvivo, nýbrž červené maso a uzení. :-P

+2/−1
28.10.2015 2:51

F65r87a88n20t43i59š85e74k 43N36o25v13á78k 6581185986951

Ani omylem.V takovém výrobku totiž ŽÁDNÉ MASO NENÍ. a ANI NENÍ UZENÝ!

0/−1
28.10.2015 6:31

O24l17d30ř11i31c15h 11J57a78n96e58č15e67k 8969676723261

vláknina určitě ne - ta by naopak riziko rakoviny zažívacího traktu měla snižovat.

s těmi barvivy bych si ale nebyl vůbec tak jistý ;-)

0/0
28.10.2015 8:12

J56a69n 69N54o61v28á60k 9495538384155

To by mě zajímalo, kdo dotuje tyhle: ;-D

http://cz3.staticac.cz/foto/vyrobky/1637750/w1637687.jpg

0/0
27.10.2015 23:50

M11i57c10h43a51l 55R88e73j63z59e43k 5826867625641

92, potazmo 132 kC za kilo neni zase tak malo a rozhodne tento vyrobce nezpracuje jen jednu tunu denne. Navic to jsou parky a ne klobasy.

+1/0
28.10.2015 1:25

H61e36ř68m75a38n 57H39e61r12y47n39k 3512621870683

"Po otevření vstupních dveří bíle omítnuté jednopatrové budovy v Trojanovicích vás polechtá v nose příjemná vůně čerstvě uvařených klobás."

To je novinařina.Taková vařená klobása to je pochoutka.Takovou svět neviděl.Obušku s pytle ven!

+22/0
27.10.2015 23:26

M61i76l75o95š 55K30o95l24m63a22n 6176933197662

Jak dlouho by asi musela být klobása v udírně se studeným kouřem a vysušovala by se v průvanu aby byla nakonec jako jsou ty  nejkvalitnější a nejdražší čabajky  ?  Klobásy stejně jako ostatní uzeniny se nejprve musí uvařit a pak teprv jdou do udírny, nebo se to dělá jinak ?

+8/0
28.10.2015 0:20







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.