- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Jelínkova sra.ka není slivovice, asi tak...
Kdy novinari objevi, ze to, ze je vedro, automaticky neznamená, že je parno? :)
..byl jsem zhruba před 20 lety na brigádě na švestkách ve Francii, kde monsier Collosetti měl takovoutu ruku přivařenou na svém traktoře a i styl namotávaných plachet byl stejný (chudáci držeči, zvláště ta dívčina, protože ta váha na rukách moc nic).
Jsem rád, že už i do našich krajin dorazily vymoženosti francouzského venkova....
Nevím co tu řešíte s domácími pálenkami o obsahu až 70%. Důvod proč jelínek vyrábí 40% je ten, že to stanoví zákon. V restauracích a barech nesmí samohonka přesáhnout tuto hodnotu
A Absint,A Tatra Tee atd.?
Třeba v Řecku se tento supermoderní "robot" používá na sběr oliv už několik desetiletí. Každopádně to práci hodně ušetří, to jo.
Nemusí člověk jezdit do Řecka. Takovým to způsobem, jen větším "třasákem" jsem jako student pomáhal při sklizních ringlí v JZD Svobodná Ves u Kutné Hory. A to už je přes třicet let.
bo dela robotu
on kuchynsky robot neumi vic
Na rozdíl o jiných výrobců "slivovic", "meruňkovic", "jablkovic" apod. Jelínek alespoň k výrobě používá skutečně ovoce. Jiní velkovýrobci jsou pouze míchači lihu a příslušných aromatických látek. Ale samozřejmě tomu odpovídá i cena. Takovou ovocnou pálenku nelze prodávat v obchodě za 100Kč/0,5litru.
Nicméně ale souhlasím, že "domácí" slivovice je trochu jiná liga, ale on ani Jelínek nemá za cíl soutěžit s těmito pěstitelskými produkty, naopak slouží i jim svoji pěstitelskou pálenicí
No jak která řada. Ty základní taky nejsou složením nic moc.
Kdyz opomenu to, ze jelinek vyrabi specialitu, ktera vedle slivovice ani nelezela... Opravdove Slivovice je, nezavisle na urode, malo vzdycky a to i kdyby ty trnky rostly misto stromu v lese.
Kdo má rád slivovici, nemůže se lektvaru této značky dotknout. Ale je vidět, že spolupráce s agitátorem Vaňkem, zapalacený článek v bulváru a dá prodat i imitace.
hlavně když všude kromě budíků ( ani to ale nepiju, 45 % s nějakou pro mě zvláštní chutí nemá na moravskou 52% slivku) přimíchávají k destilátu etanol ( nepočítám drahé koshery apod. )