Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Pivovar Uherský Brod našel sládka a vaří i prapivo jako v osmém století

Našli nového sládka, investovali miliony do nového chladicího systému a zvýšili prodej piva. Uherskobrodský pivovar má za sebou na události bohatý rok. Už brzy navíc začne v lahvích prodávat kouřové pivo připravované starodávnou technologií.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J90a29n 78S98o24u66k28u18p 1774984866505

Hehe, to je solidní nesmysl. To pivo se určitě v osmém století nevařilo, technologie jaká se používá při spodně kvašeném pivu, je relativně mladá. Navíc, z té doby těžko bude existovat nějaký relevantní recept, spíš jen z pozůstatků z dvanáctset let starých pitek se zjistilo, že slad byl sušen na rašelině (což je logické, sladovnictví bylo v té době poněkud v plenkách). Příště míň slov a víc piva, Brod není vůbec špatný.

0/0
28.11.2013 19:31

J94a60k57u61b 84S81e15m88e77r93á69d 2527746321361

PR sice hezke, ale chut sla teda dolu

+1/−1
28.11.2013 14:07

K42a67r91e13l 15C82h27r36a81s28t57i51n57a 4543114890905

Kouřové pivo jsem si dal v Norimberku, kde je dělají už hodně dlouho a bylo dobré. Snad bude změna i pro brodské pivo prospěšná.

+1/0
28.11.2013 12:24

M54i85r62o86s98l52a73v 43Š72i55m30k73o 7615143572515

Tak nevím, jak by mohlo být prapivo v lahvích. Ono totiž bylo kašovité, nepilo se, ale jedlo z misek. Proto výraz ožrala, tedy ten, co se opije tak, že "žere" alkoholickou hmotu. A už vidím, jak v těch dobách, bez jakékoliv techniky, takto složitým způsobem něco vyráběli. Tehdy měli lidé starosti s holým přežitím. Jen reklama, jak na sebe upozornit a dělat z lidí voly...

+1/0
28.11.2013 11:54







Najdete na iDNES.cz