Diskuze

Nalít slivovici pod jehněčí? Nebojte se toho, je to nejlepší recept

V soutěži Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích o nejlepší valašský recept s jehněčím masem zvítězili mezi 70 adepty manželé Vilkošovi z Ostravy. Vyplatilo se jim nalít pod maso slivovici.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Před padesáti lety bylo kuře na talíři vzácností, dnes se začíná objevovat jehněčí, které bude za deset let tak běžné, že to budeme brát jako samozřejmost. Kopcovité Valašsko je přímo ideální pro chov ovcí a když je zajem, vrátí se chov zpátky, jako tomu bylo před sto lety.

1 1
možnosti

Bude to asi dobre, jen ten pokapany talir ala snobska restaurace je legracni. Jehneci je bezne mrazene v Makru.

1 0
možnosti

Od roku 1989 jsem u řezníka nikde jehněčí neviděl! Děláte si legraci? Dříve si pamatuji, jak u řezníka viselo na hácích několik zajíců, bažantů, bylo srnčí, kančí, dančí, atd. Může mi někdo laskavě napsat, kde v severních Čechách někde koupím takové maso, aniž bych tedy musel cestovat 100 a více Km do Prahy nebo do Německa? Problém mimo dobu vánoc je asi i koupit živou rybu.

1 0
možnosti

J73a19n 20J86a43r65o12s

13. 7. 2013 13:26

Mlade jehneci, jedno z nejkrehcich mas vubec. 

A ted: provensalske koreni (rozmaryn, bazalka, tymian, dobromysl, saturejka, estragon), pepr, med, svestkovy kompot, sojovka a slivovice. Nenechte se vysmat. Toto neni recept, toto je navod k pouziti ze by se ani Jirka Babica nemusel stydet.

1 0
možnosti