Diskuse k článku

Nalít slivovici pod jehněčí? Nebojte se toho, je to nejlepší recept

V soutěži Spa hotelu Lanterna ve Velkých Karlovicích o nejlepší valašský recept s jehněčím masem zvítězili mezi 70 adepty manželé Vilkošovi z Ostravy. Vyplatilo se jim nalít pod maso slivovici.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K38a52r16e88l 24C49h18r39a62s10t61i89n75a 4643584980805

Před padesáti lety bylo kuře na talíři vzácností, dnes se začíná objevovat jehněčí, které bude za deset let tak běžné, že to budeme brát jako samozřejmost. Kopcovité Valašsko je přímo ideální pro chov ovcí a když je zajem, vrátí se chov zpátky, jako tomu bylo před sto lety.

+1/−1
13.7.2013 20:00

V93l68a85s16t25i37m61i12l 27S63t79a49v24i30n24o93h75a 4931244740249

Bude to asi dobre, jen ten pokapany talir ala snobska restaurace je legracni. Jehneci je bezne mrazene v Makru.

+1/0
13.7.2013 15:34

V57á26c94l88a29v 83Z71a37j34í46č71e31k 4820601468936

Od roku 1989 jsem u řezníka nikde jehněčí neviděl! Děláte si legraci? Dříve si pamatuji, jak u řezníka viselo na hácích několik zajíců, bažantů, bylo srnčí, kančí, dančí, atd. Může mi někdo laskavě napsat, kde v severních Čechách někde koupím takové maso, aniž bych tedy musel cestovat 100 a více Km do Prahy nebo do Německa? Problém mimo dobu vánoc je asi i koupit živou rybu.

+1/0
13.7.2013 13:28

J10a90n 14J71a60r68o67s 1249417840668

Mlade jehneci, jedno z nejkrehcich mas vubec. 

A ted: provensalske koreni (rozmaryn, bazalka, tymian, dobromysl, saturejka, estragon), pepr, med, svestkovy kompot, sojovka a slivovice. Nenechte se vysmat. Toto neni recept, toto je navod k pouziti ze by se ani Jirka Babica nemusel stydet.

+1/0
13.7.2013 13:26



Najdete na iDNES.cz