Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Zlínská nemocnice otevře bistro u hlavního vchodu. Provozovat ho bude sama

  12:01aktualizováno  13:26
Do konce prázdnin by mohlo být otevřeno nové bistro v největší zlínské nemocnici. Stát bude za hlavním vchodem do areálu v původní ubytovně pro svobodné lékaře, která už byla několik let nevyužívaná.

Vizualizace nového bistra v Krajské nemocnici Tomáše Bati Zlín. | foto: Michal Juřík, ateliér MES Design

„Vyměníme stará okna a upravíme interiér tak, aby se tam návštěvníci cítili dobře,“ prohlásil ředitel Krajské nemocnice T. Bati Radomír Maráček. „Chceme otevřít i venkovní posezení.“

Fotogalerie

Vydají se tak cestou, kterou odzkoušeli už v Uherském Hradišti, tamní bistro má lepší nabídku než leckteré podniky v centru. Nemocniční bufet ve Zlíně nabídne vlastní pekárenské výrobky, studenou i teplou kuchyni a nebude chybět ani denní tisk.

Současné dva bufety má na několik let pronajaté soukromá firma. Návštěvníci ale s jejich úrovní nejsou příliš spokojení, proto se nové vedení rozhodlo otevřít vlastní bistro. Stejně se rozhodli před dvěma lety i v Kroměříži. Bufet převzala od externí firmy nemocnice.

I ve Vsetíně provozuje bufet nemocnice

„Je to výhodnější ekonomicky, navíc si nemocnice může sama ovlivňovat sortiment, což se projevuje i tím, že v něm prodávají i některé vlastní výrobky,“ poukázala mluvčí Nemocnic Zlínského kraje Dana Lipovská. Pacienti i personál si mohou vybírat například z nabídky domácích řízků nebo chlebíčků.

Ve vlastních rukách už má provoz bufetu v hlavním areálu také Vsetínská nemocnice, a to od loňského podzimu.

Důvodem bylo stejně jako jinde zkvalitnění služeb a s tím je spojená i úprava a modernizace prostor. Druhé občerstvení najdou návštěvníci v budově polikliniky, ale tam ho provozuje soukromá firma.

„V našem provozu nabízíme široký sortiment studené i teplé kuchyně, ale zatím si výrobky sami nevyrábíme,“ upřesnila PR manažerka Lenka Plačková.

Nejdelší zkušenosti s provozováním vlastních bufetů má Uherskohradišťská nemocnice. Pacienti si tam vybírají ze dvou míst – jedno najdou přímo v jídelně, druhé v novém centrálním pavilonu. Oba bufety jsou výdělečné a nabízejí vlastní zákusky, slané pečené věci, bagety i teplou kuchyni.

„U těchto vlastních výrobků jsou často ceny příznivější než v obchodech,“ upozornila Lipovská.

Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

Rekonstrukce obchodního domu Prior ve Zlíně odstartovala.
VIDEO: Velká oprava Prioru ve Zlíně začala, vrátí mu baťovský vzhled

Jedna z architektonických dominant Zlína a památka na slavnou baťovskou éru se mění před očima. Obchodní dům Prior se za rok představí v téměř autentické...  celý článek

Poslanec za ČSSD Antonín Seďa.
Poslanci chtějí zase uspět, nové tváře se strany bojí nasadit výš

Většina stran ve Zlínském kraji, které jdou do parlamentních voleb, sází na staré známé tváře. Noví lidé na čelných pozicích spíš scházejí. Podle politologů...  celý článek

Ukázka toho, co vidí člověk v psychobudce
VIDEO: Schizofrenikem na zkoušku: V hlavě mám zmatek, vše je rozostřené

Unikátní zařízení, které simuluje, jak vnímá člověk se schizofrenií, je nyní volně přístupné ve Zlíně. „Psychobudku vyvinuli na 1. lékařské fakultě Univerzity...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.