Manažer PSG Zlín Miroslav Michalovský připravil steaky z argentinské svíčkové pro zlínské hokejisty za odměnu.

Manažer PSG Zlín Miroslav Michalovský připravil steaky z argentinské svíčkové pro zlínské hokejisty za odměnu. | foto: Jan Karásek, MAFRA

Hokejistům ze Zlína manažer za odměnu nachystal steaky

  • 0
Generální manažer PSG Zlín Miroslav Michalovský nezvykle, ale účinně motivoval hokejový tým. Hráči po zisku osmi bodů v zápasech s Pardubicemi, Třincem a Litvínovem poobědvali steaky z argentinské svíčkové, které jim slíbil.

Vůně opečeného masa se ve středu linula ze zimního stadionu až ke sportovní hale. A co teprve jeho chuť! Však si ji zlínští hokejisté pořádně užili. "Steak z dobrého masa vůbec neuškodí. Spíš naopak," pochvaloval si kapitán Jaroslav Balaštík. "Bylo to výborné. Sám bych něco takového nedokázal," dodal trenér PSG Zlín Zdeněk Venera.

Manažer, který si ve vaření libuje, oblékl kuchařskou zástěru kvůli sázce. Poté, co tým v úvodních pěti kolech nedokázal vyhrát v základní době, jej motivoval kulinářskou nabídkou. Za šest bodů v trojzápase s Pardubicemi, Třincem a Litvínovem slíbil bifteky, za sedm a víc steaky z argentinské svíčkové. Tým vybojoval osm bodů, proto si užil lepšího oběda. "Taková motivace je lepší než hartusení," poznamenal Venera.

Manažer vařil už potřetí

Michalovský ji použil už potřetí. Předloni uvařil kuřecí čínu, pak následoval guláš. Při nejnovější akci spotřeboval 12 kg masa.
"Posouvá to dál a dál, je to stále lepší," pousmál se Balaštík. "Ale steaky jsou chuťový i cenový vrchol, že to bude těžko překonávat."

Manažer PSG Zlín Miroslav Michalovský připravil steaky z argentinské svíčkové pro zlínské hokejisty za odměnu.

Na steacích si pochutnali i hráči Petr Leška (vlevo) a Jaroslav Balaštík.

Kulinářský zážitek si nenechal ujít ani útočník Pavel Kubiš, který strávil dva dny v nemocnici kvůli otřesu mozku. "Proti nemocniční stravě to bylo něco jiného. Moc jsem si pochutnal. Přišel jsem ale proto, abych se ukázal trenérům a domluvil se co dál," řekl.

Steaková motivace prý ale nebyla hlavním důvodem, proč tým po mizerném začátku zabral, zabodoval čtyřikrát v řadě a posunul se do horní poloviny tabulky. "Kuchařskou motivaci bereme jako legraci a hec," přiznal Balaštík. "Nakopl nás hlavně týmový výkon v Pardubicích, který zvedl naše sebevědomí."