Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Kuchařů absolvuje dost, restaurace je ale marně shánějí. Utíkají z oboru

Víc než tisícovka absolventů škol je v evidenci úřadů práce ve Zlínském kraji. MF DNES přinesla přehled oborů, které jsou mezi mladými bez práce nejčastější, a těch, které hlásí stoprocentní zaměstnanost.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

K71a69r60e50l 66C98h66r35a75s14t16i65n38a 4513374380295

Většina českých podnikatelů je známá tím, že neumějí jednat s lidmi. Jsou arogantní, egoističtí, nevšímaví k lidem, bez špetky empatie, prostě psychologičtí ignoranti. Když k tomu přidáme mrzkých 14 000 hrubého a žádnou perspektivu, divil bych se, kdyby to bylo jiné. Pak se nemůžeme divit, že kuchařem je každý, kdo prošel nedokončeným tanečním kurzem. Pokud se poměry nezmění, lepší to nebude. Přesto si myslím, že dobrých a poctivých kuchařů máme hodně, ale raději odejdou do ciziny nebo se živí jinak.

+1/0
10.12.2016 12:23

P55e41t95r 60B34á92č64a 8955906825765

Vy jste tak trosku z vesnice s tim svym videnim sveta ze?

0/0
10.12.2016 14:23

M93a30r89e16k 59C26h10v94o77s34t54e96k 3832422396913

Bohužel má pravdu. A s vesnicí, či jiným viděním světa to nesouvisí.

+1/0
10.12.2016 17:23

P29e66t52r 49B35á92č93a 8305846545965

Tak si to rekneme na rovinu, na kuchare jde vetsinou trojkari a ctyrkari ze zakladky a o takovy restaurace rozhodne nestoji.

A kdyz jsem videl ten dil s Pohlreichem jak byl prave na takove skole, kde ani nepoznali druh masa, tak se vubec nedivim, ze jsou na pracaku.

+1/0
10.12.2016 9:26
Foto

J79a86n 82A56d46l19e60r 2746581146216

" ....nemají uplatnění elektrotechnici či odborníci na telekomunikační a výpočetní techniku ...." + další technici (nechtělo se mi to vypisovat)

Proti tomu kráčí pláč firem nad nedostatkem řemeslnných lidí. Někde bude ležet systémová chyba.

Firmám se nechce mladé zaučovat, resp. pracovat na jejich dalším rozvoji. Malé moravské podniky nemají na to ani kapacitu, nebo snad dokonce personalistu a prostředky. Každý chce chlapa-řemeslníka, samostatného a se zkušenostmi praxe.

Nad padesát let si ovšem takový praktik neškrtne....

Přidejme si hladové mzdy, které naše firmy nabídnou. Bez perspektivy.

------

Školství, které se podobá spíše tahání magorů přes práh moudrosti, ponechávám bez komentáře.

+2/0
9.12.2016 18:04

V87l14a96d39a 53S85i25m48o75n92i81k 3539393133965

Ten, kdo dostane slušné vzdělání a zná jazyky, povětšinou hned nebo po krátkém čase prchne za lepším. lepším platem, jednáním, chováním zaměstnavatele. Takže pro Čechy navěky ztracen. A staří továrníci ze školy "řvaní po lidech" ( donedávna ceněný manažerský styl) si marně hlavou u golfu hlavinku, proč k nim nikdo za celých 14 000 hrubého nechce ani na pohovor. A jsou tak mimo, mže tohle ještě napíší do novin ...

+2/0
9.12.2016 21:45

M61a91r48t32i19n 28K75o69l63a84c26e58k 6945929714540

no stačilo by málo, jen se nechovat hulvátsky ke svým zaměstnancům a dobře je platit. jenže to by znamenalo změnit rétoriku a tím by i ztrtili svou společenskou výlučnost

0/0
10.12.2016 10:12

T35o93m89á23š 65K33o85r26e10c 9487415254924

Dnešní doba je divná. Je málo kuchařů, lékařů, včelařů, vinařů... Ostatně i chatařů a stanařů :/

0/0
9.12.2016 17:34







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.