Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

VIDEO: Brankář už se radoval, vyražený míč se ale došoural za čáru

Ten gól může obletět svět, takový se totiž jen tak nevidí. Rozhodující branka v penaltovém rozstřelu o český titul v sálovém fotbalu padla ve chvíli, kdy gólman Poličky už slavil úspěšný zákrok proti zlínskému střelci. Vyražený míč ale chytil bláznivou rotaci a dokutálel se do brány.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A14l45e27š 66J77a22v91ů19r87e66k 2402179790890

soupeřův gólman vběhnul na hřiště předčasně, takže gól platot neměl ...

+4/0
8.3.2016 22:55

V51l46a56s78t30i59m98i80l 77S74v48o33b71o77d61a 7573768935904

Tak to je slátanina, tady ani není proti čemu protestovat. Ten svět je opravdu nějaký divný - vítězové odcházejí se sklopenou hlavou jako poražení... ;-D.

0/0
8.3.2016 19:31

V91l83a81s66t54i92m65i97l 81S56v15o26b20o72d31a 7493358625924

Nesmysl, spadnul tam po gestu rozhodčího, nemůže platit!!

+3/0
8.3.2016 19:21

M50i93l68a32n 67W52e28l54s49e23r 5572408898451

Vůbec neznám pravidla a ze záznamu to vidět není, ale..... Nedotkl se míč stropu?

To by něco znamenalo nebo ne?

+1/0
8.3.2016 19:17

J25i86n16d69ř79i11c85h 64Z61e26t33s71k57y 5383597492370

Tak tohle vůbec nechápu. Jestli rozhodčí pískl a a upažil, gól neplatí. Brankář se raduje a je mu houby po tom co se děje dál s balonem. Pokud rozhodčí nepískl, tak tam neměl co dělat ten vběhnuvší borec, ten měl naopak vyfasovat kartu a jít do sprch.

+6/−1
8.3.2016 15:40

J35a93r82o52s95l33a60v 24P23l36a47c25h83e34t26k25a 7796936846259

Ona je otazka, jak je definovany konec penaltoveho kopu. Kdyz pri bezne hre rozhodci rozpazi, tak muze hra pokracovat dal a padnout gol treba na druhe strane.

0/0
8.3.2016 15:47

J79i55ř60í 16Č85e41r51n97ý 1944934880944

Rozhodčí rozpažil, tudíž konec akce, gól neplatí. Kdyby nerozpažil, tak to brankář chytí. Platí, co rozhodne rozhodčí i když je to chyby - viz fotbal.

+6/0
8.3.2016 14:48

S98t84a32n45d16a 92L28i63n54h54a66r74t 9482483774918

Osobně si myslím, že tato branka platit neměla a sudí měl nařídit opakování pokutového kopu ... Dle jednoho výkladu rozhodčí rozpažil a tak branka neplatí ... Dle druhého výkladu se míč po vyražení brankářem sám dostal za brankovou čáru = gól. Vzhledem ke sporu mezi oběma výklady zastávám názor, že by asi nejrozumnější řešení bylo penaltu opakovat ...

+5/−1
8.3.2016 12:02

J17a56r77d44a 73Š34m57í78d 3429758651639

GOL platit měl.... to že rozhodčí roztáhl ruce nic neznaméná - není to ukončení akce (stejně jako při hře), přerušená hra/ akce je až zapískáním (což rozhodčí podle záznamu neudělal). gól měl platit. Jen je vidět na rozhodčích, že si zrovna silní v kramflecích teda nebyli.

0/−1
8.3.2016 14:46

V80l61a28d28i46s52l25a98v 11N79o18h86e74j30l 7698347888851

ok a co ten druhej brankar co tam vletel ? podle me minimalne kvuli nemu to platit nemelo, nemel tam co vbihat.

+1/0
9.3.2016 2:55

M67i46c63h58a90l 47K26r54e30j74č37a 5528126396363

Ja jen nechapu, proc ty emoce? Akce uz byla zahrana, rozhodnuti padlo a sebevetsi dohadovani na tom nic nezmeni. To video je tady jako perlicka pro pousmani a ne pro osocovani a hadani. Nebo ano?

Mne se proste video libilo, bylo videt co vsechno fyzika dovedd :) Podobne jako bylo popularni video pred par lety, jak brankar (fotbal 11) vykopaval po autu od brany a byl tak silny vitr, ze na hranici sestnactky mic otocil a fouknul do brany. No taky sranda. Tak uz toho dohadovani vy vsichni neakreditovani rozhodci nechte a bavte se.

Omluva za prip. preklepy, pisu na telefonu a jeste ma na displaji pavoukA. Takze spatne citelne...

+6/0
8.3.2016 9:13

F64i82l91i36p 47M37u94c33a78l89a 8360473899

pravidla pokutového kopu

Akce pokutového kopu skončí v okamžiku, kdy:

míč přejde brankovou čáru do branky,

míč opustí hrací plochu,

míč se odrazí od tyče či břevna zpět do pole,

brankář míč chytí nebo vyrazí zpět do pole

se míče dotkne někdo jiný než brankář,

míč praskne při nárazu do tyče, břevna či dotekem brankáře

+3/0
8.3.2016 6:54

V68i53k64t32o89r 56L18a28b98u31ť 6708795112900

a dáel to pokračuje: Pokud míč skončí v brance (případně s odrazem od tyčí, břevna či brankáře), rozhodčí uzná gól ....

+2/0
8.3.2016 11:22

M32a50r70t58i76n 78V60í20t 1477765970504

Platí tohle pravidlo i pro sálový fotbal (tohle není liga futsalu) ? Protože tohle je citace z pravidel klasického fotbalu, na stránkách "České federace sálového fotbalu - futsal" jsou tato pravidla a z nich se žádný závěr ohledně platnosti gólu učinit nedá, jsou dost nepřesná: http://www.futsal-salovyfotbal.com/Dokumenty/pravidla.pdf

0/0
8.3.2016 13:25

F57i71l23i84p 68M63u98c35a85l76a 8200143619

děkuji za doplnění R^ , máte pravdu pravidla mnou vypsaná jsou ze standardní kopané

0/0
8.3.2016 23:04

L55a31d17a 64N60o31v55a46k 4462723827

fotbalisti mě nikdy nepřestanou udivovat... Jim je úplně fuk, jak to bylo opravdu, jde jim jen o to, využít případnou chybu rozhodčího...:-/

+3/−4
8.3.2016 0:34

P17e41t59r 68F39a58f15e86j34t 4484974457155

V hokeji by se to při trestném střílení stát nemohlo, tam se puk může pohybovat pouze směrem k bráně a tudíž by nemohl být uznán.

+3/−8
7.3.2016 23:13

T23o62m17á80š 74F15i55l39i66p95č31í57k 8527559857553

v hokeji se to stát samozřejmě může. Puk se musí pohybovat směrem kupředu, ale jen když ho vede hráč. Po střele se děj vůle boží...

+16/0
7.3.2016 23:49

P52a14v21e98l 40N77o36v14á40k 7951366709323

já si teda z fyzikálního hlediska nedovedu představit situaci kdy se tohle může stát v hokeji

+1/−10
8.3.2016 7:31

Z79d23e57n84e12k 50B97e24d74n70a40r 7277526507449

Brankář vyrazí puk nad sebe. Ten dopadne na hranu a dojede do branky. Stát se to může. Pravděpodobnost je malá.

+11/0
8.3.2016 7:55

T38o21m 86K13a29r41f80i44k 2854461745458

A nebo se puk odrazí od tyče, pohybuje se zpět ve směru do hřiště a brakař si ho srazí pohybem do brány?

+3/0
8.3.2016 14:27

Z35d12e50n78ě77k 83H17r85u82b72ý 5715508151876

Proč ne? Puk se odrazí od tyče a postaví se při tom na hranu a obloukem se stočí do branky.

0/0
8.3.2016 19:31

K40o77n43r79a80d 86K37o90r75z28e18n33i51o90w97s78k70i 1483371144

a ve volejbalu je to v poradku

0/0
8.3.2016 14:09

M71a21r34e90k 61Š43e44s63t61á64k 4495461976401

Puk se nemusí pohybovat pouze směrem k bráně, hráč musí.

0/0
8.3.2016 14:21

J10a13r10d15a 65Š86m17í44d 3369318691549

je to přesně obráceně. Musí se pohybovat puk směrem k brance, hráč ne. Hráč může poslat puk pomalu k brance, předjet jej a pak se zase vrátit za puk a když dá gol, aniž by se puk zastavil, pak gol platí!

0/0
8.3.2016 14:49
Foto

J42a26k86u14b 12T33r22e10m25m29e53l 9513280472516

rozpažení rozhodčího a vběhnutí druhého golmana

Ale i kdyby rozhodčí pískl to nebo to tak všichni musí držet hu.. (ústa zavřená)

+2/0
7.3.2016 22:39

L73a39d21a 78N71o35v20a89k 4932773647

kdyby to byl férový poctivý sport.., museli by všichni uznat, že rozhodčí udělal chybu a gol ve skutečnosti padl..., pak bych před nimi smeknul.. Takhle je to jen jeden ze zmrzačených sportů, který má nějakou hodnotu snad jen někde na plácku, opravdu pro zábavu, kde by to nikdo neřešil.., samozřejmě že by gól platil...

+1/−7
8.3.2016 0:38

R82o50b96e37r83t 12K31u17b11i28s75t57a 8610257339965

Sálovku neznám úplně dokonale, ale branka zkrátka platit neměla. Rozhodčí rozpažil a v tu chvíli se na něj díval chytající brankář. Nevidím jediný důvod, proč by tam měl ještě čumákovat, pokud tedy v sálovce není pravidlo, že si tam může rozhodčí mávat jako na nádraží a přitom to nemá žádnou váhu.

Druhá věc je ten hráč, co vběhl do brankoviště a neměl tam co dělat, nicméně i to se stalo po odmávání.

Z mého pohledu fatální selhání rozhodčího a velké poškození toho týmu, co branku dostal.

Pravda, můžeme se jen dohadovat, že kdyby rozhodčí neudělal nic, jestli by tam ten brankář zůstal nebo nebo ne, ale to v této chvíli už podstatné není.

Každopádně nezaujatým pohledem velmi pěkná situace.

+37/−1
7.3.2016 22:10

K24o79n59r58a86d 27K44o43r14z25e51n96i29o31w35s92k36i 1463491714

souhlasím s tím, že se rozhodčí unáhlil s rozpažením (asi se v životě nebo na kurzech s něčím podobným nesetkal). Já viděl podobnou situaci v 11 fotbale, tam rozhodčí zkušeně počkal, že míč zůstane v klidu (již z čárou brány) a potvrdil gól, přičemž sám upozornil smutného střelce, že přece jen gól dál. Dle mého názoru druhý rozhodčí, hlavnímu nepomohl. Měli se poradit a nechat opakovat střílení pro vběhnutí hráče do bramkoviště. Nebýt vběhnutí hráček, je to naprosto regulérní gól.

+5/−1
7.3.2016 22:43

R13o87m44a50n 29T21y46č33k96a 3817588621487

jj, okamžité opakování penalty pro vběhnutí hráče by nebylo od věci. Asi nejméně nešťastné řešení po tom zbytečně rychlém a chybném rozpažení rozhodčího :-P

+4/0
8.3.2016 9:54

J37a94r19d44a 28Š77m64í16d 3629328671599

NESOUHLASÍM. dělám rozhodčího už několik let a rozpažení není ukončení akce nebo přerušení hry. rozpažení znamená signál : NE. To je celé. I při hře hra pokračuje, stejně tak tady pokračuje penalta. Bylo asi lepší s ukazováním počkat, ale penaltu to nepřerušilo. To by přerušilo až písknutí. Potud tedy GOL MĚL PLATIT. Jiná otázka je druhého brankáře, která vběhl do brankoviště.... z tohoto důvodu by se dalo uvažovat o neuznání gólu (ale již nikoli pro opakování penalty). Rozhodnutí přesto podle mě bylo spravedlivé, druhý golman se míče nedotkl a vběhl tam, když už aktéři byli pryč, tudíž penaltu nikterak neovlivnil.

+3/−1
8.3.2016 14:55

J33i86ř78í 92S82t30r25a74k60a 9938366442198

Zde by se zřejmě mělo uplatnit pravidlo: "Jestliže rozhodčí omylem přeruší hru dříve, než skončila akce pokutového kopu, nechá pokutový kop opakovat".

+4/−3
7.3.2016 21:10

R38a75d80i20m 46S32r66a87m58e90k 2354264579173

a to že v tomhle případě rozhodčí hru nepřerušil Vám v myšlenkovém procesu nevadí?

0/0
8.3.2016 18:42

J68i84ř65í 49S65t76r89a95k33a 9668406232608

Jenom trošku.

A to rozpažení mělo znamenat co? To jako chtěl říct, akce pokračuje, počkáme, až spadne balon na zem?

0/0
8.3.2016 22:21

A43n86t86o43n68í73n 35S89v11o82b94o26d98a 7110714748

Omlouvam se, za chaos kombinovany nekolika vecmi v mych prispevcivh ale asi byvh to videl takto:

:::::::::::_______________________________________:::No, tak chyba na straně rozhodčího a pak chyba gólmana asi soupeře v tom, že šel tak rychle do brany, ale pokud bylo dobře vidět, tak o to nezavadil. Tedy dle mě, čistě striktně technicky gól asi platit neměl. Ale co se tyce spravedlivosti nepsané, si myslím, že ano a že je dobře to, že se počítal.

0/−6
7.3.2016 20:10

L94i53b76o34r 23S55l89e94z53á70k 6676281429517

Co se týče spravedlnosti nepsané, tak brankář míč vyrazil.

0/0
7.3.2016 20:13

A24n79t32o71n33í11n 71S57v65o51b32o26d66a 7110704338

Ale vyrazil v podstatě nad sebe, nejsem u salového fotbalu znalec, ale podle mě akce pokračuje, a je to něco jakoby tecoval to gólman do brany. Ve fotbale by to tak tedy asi platit si myslím mělo.Samozrejme pokud by se nedotknul stropu apod.

0/0
7.3.2016 20:15

A65n74t28o30n37í23n 62S87v46o86b96o90d88a 7970154168

No, tak chyba na straně rozhodčího a pak chyba gólmana asi soupeře v tom, že šel tak rychle do brany, ale pokud bylo dobře vidět, tak o to nezavadil. Tedy dle mě, čistě striktně technicky gól asi platit neměl. Ale co se tyce spravedlivosti nepsané, si myslím, že ano a že je dobře to, že se počítal....

+1/−1
7.3.2016 20:16

L56i58b68o24r 92F37i77l70á12k 3460865343123

Napiš to ještě alespoň 100x, třeba potom pochopíš, žes napsal kokotinu.

0/0
7.3.2016 20:18

L95i87b87o34r 30S15l92e10z21á24k 6106261439347

Co se týče spravedlnosti nepsané, tak brankář míč vyrazil. :-P

0/0
7.3.2016 20:20

A45n13t79o68n67í45n 25S68v18o41b55o39d37a 7960574288

Viz co sem napsal tedy v těch 20:15...

PS: omlouvam se za "chaos" ohledně příspěvků. Což je tím, že píšu z telefonu a nefunguje to optimalne a části i psychickou nemoci OCD.

0/0
7.3.2016 20:51

L89i36b38o85r 49S98l18e66z68á92k 6226161459447

;-DR^

0/0
7.3.2016 21:02

B68r96o59n13i41s66l31a77v 28M88e85r36t79l56í77k 1892761951512

Ordo Carmelitanorum discalceatorum – Řád bosých karmelitánů?

0/0
8.3.2016 17:52

A92n33t73o87n56í83n 46S94v23o10b74o33d19a 7330724728

Nevím jestjestli se to odeslalo....

:::::::No, tak chyba na straně rozhodčího a pak chyba gólmana asi soupeře v tom, že šel tak rychle do brany, ale pokud bylo dobře vidět, tak o to nezavadil. Tedy dle mě, čistě striktně technicky gól asi platit neměl. Ale co se tyce spravedlivosti nepsané, si myslím, že ano a že je dobře to, že se počítal.

0/−1
7.3.2016 20:06

J58i79ř33í 64M90r95á22z 6178484107229

já jako brankář, kdybych viděl rozhodčího, jak rozpažil a tím pádem rozhodl, že gól nebyl, taky bych šel pryč z brány. Chyba rozhodčího, měl počkat, ale jakmile rozhodl, nemůže to pak brát zpět a gól uznat

+45/−3
7.3.2016 20:04

L28i61b87o78r 25S26l63e51z21á93k 6186121299947

Brilantní postřeh. Divím se, že se to neprobíralo. Asi zase o tolik nešlo.

0/0
7.3.2016 20:08

M70i18r77o52s64l76a13v 16K82a28š19p53a40r 7600961207656

Sám golman přiznal, že myslel, že balón vyrazil nad, proto šel pryč z brány. Rozhodně se nevymlouval na to, že viděl rozhodčího jak rozpažil...

+6/0
7.3.2016 20:30

J48i56ř70í 27M43r34á31z 6598174547809

brankář chybu neudělal, takže se ani nemusí vymlouvat. Spíš by mě zajímalo, na co se vymlouval rozhodčí

+2/−1
7.3.2016 20:37

M61i77r50o76s14l69a29v 86K44a64š82p33a19r 7220771697686

Kdyby sledoval balón, tak ho chytí a nemusíme tady nic řešit...

+6/0
7.3.2016 20:39

J71a84k13u54b 10Š38a68f55a57n76d37a 7825567911571

Brankář chybu udělal, sám přiznal, že jeho jednání nebylo závislé na rozhodčím.

+3/0
8.3.2016 6:39







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.