Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Oceněný řezník klobásy za 60 korun nedělá, nešetří totiž s masem

Před čtyřmi lety se pustil do vlastního byznysu, teď se za něj dočkal ocenění. Řezník Milan Žabčík z valašských Kateřinic získal titul Živnostník roku ve Zlínském kraji. Zjistil, že lidé si za kvalitní klobásy a dalších masné výrobky klidně připlatí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Z30d78e60n34ě93k 39S44t89r67n58a65d 1595730676989

Tak jiný ovar než z masa (a tuku + kůže, které jsou na něm to nejlepší) jsem zatím nejedl, má někdo zkušenost?

Jinak všem drobným řezníkům, kteří se snaží udržet vlastní výrobu, moc fandím. Bohužel když většina národa kupuje výrobky, které by podle obsahu masa mohl klidně konzumovat i vegetarián, nemají tito živnostníci lehký život. A to jim je ještě spíláno do parazitů a stát je všemožně šikanuje.

+5/0
29.10.2015 7:06

P95e48t63r 89B23o90c16e60k 1747446392710

Proto kupuju libove maso, zkratja v praze kupte kvalitni uzeninu. Obcas kupuju parky primo z rakouska, ty maj a tam to delaj jeste z mass....

0/0
28.10.2015 22:06

J98a85n 83F28r62o20l16í21k 6156240325194

Klobása za 60 kč je chiméra. V ceně kolem stovky dostanete soju a separát a i dvojnásobná cena není zárukou kvality.;-)

0/0
28.10.2015 15:07

Z60d97e88n86ě89k 64S98t29r72n67a28d 1395460886259

Zárukou ne, ale jednou z podmínek. Pod určitou hranicí to prostě nejde vyrobit, aniž by se to šidilo a nastavovalo.

+3/0
29.10.2015 7:50
Foto

R81o73s93t63i44s24l96a14v 73T62a89r67a96b92a 7208208805199

Masné výrobky beru tady zatím jsem nic lepší na Moravě nejedl cena 140/kg klobás.

http://www.zodv.cz/vyrobky/index/vyrobky

0/0
28.10.2015 12:54

K47a67r64e12l 94C25h24r14a61s78t39i26n94a 4893534450475

Zajímavý příspěvek, až na několik pravopisných chyb například už v nadpise.

+1/0
28.10.2015 11:35

T53a36d48e79á24š 15V67y97s91k96o43č33i31l 4947427858581

Ach jo iLupo.... vůně čerstvě uvařených klobás - klobásy se udí, až pak popř. vaří...Rv

+1/0
28.10.2015 10:54

R85o37b90e23r82t 33M51o30t70k44a 4866897589885

Klobása za 60,- má tu výhodu, že si k ní člověk už nemusí dávat rohlík :-)

+11/0
28.10.2015 10:40

T92i75b73o21r 68V55i33z61v95a13r12y 9284794803395

Co je na ceně 180- Kč za kilo šokujícího? To snad je rozumná cena .

+10/0
28.10.2015 10:10

J82i95ř39í 46E20u67l17e55r 5408539246386

Jak pro koho.

+1/−2
28.10.2015 12:40
Foto

I92v44o 33R20o12t48t54e40n55b31e31r27g 3137558338418

R^R^R^R^R^R^R^

+2/0
28.10.2015 10:08

P86a20v64l53a 70N90o87v47á 3575538489310

Těším se na dobu, kdy bude přirozené vyrábět poctivé produkty. Kdy to nebude nic převratného a ojedinělého. Pak se možná dočkáme i nějakých "normálních" cen. Jedna věc je např. koupit si kilo kuřete vyhnanýho antibiotikama za 50Kč/kilo, druhá věc pak koupit to de*ilní bio kuře za 250 Kč/kilo. Abych furt kontrolovala, jestli šunka je šunka, maso je maso, máslo je máslo, jogurt je jogurt...

+4/−2
28.10.2015 9:21

M85i29r43o66s54l26a40v 27T71i92š98e79r 4359509824602

Normální to bude, až 75% obyvatelstva přestane tvořit odbyt pro ten odpad, co je dnes všude.

+3/0
28.10.2015 17:46

T74o22m42á63š 43V74e67l29č87o70v67s12k55ý 4853628589988

„Do supermarketů nedodáváme, není šance se v nich uplatnit. Klobásu za pár korun nikdy dělat nebudu,“ ujistil.

Zdroj:http://zlin.idnes.cz/reznik-milan-zabcik-z-katerinic-je-zivnostnikem-roku-ve-zlinskem-kraji-13m-/zlin-zpravy.aspx?c=A151024_2200878_zlin-zpravy_ras

V překladu to tedy znamená, že moc kvalitních věcí se v marketech neuplatní. Vivat Kačice, Vivat Žabčík R^

+4/−2
28.10.2015 9:11

P33a53v36l87a 63N72o85v25á 3155688939210

No taky jde hlavně o to, že ceny výrobků se v supermarketech pěkně zvednou. Takže to, co je teď dražší i na trzích apod. by v supermarketu stálo asi pěknej ranec. Navíc, když by to dodával do jednoho, tak musí i do druhého. Některé větší obchody bazírují na tom, abyste sehnal všude ty samé produkty. To by takovejhle řezník asi nezvládl. Pak zaplatit umístění v regálu, nebo aby se do toho regálu vůbec dostal...

0/−1
28.10.2015 9:27

F36r71a44n20t83i86š20e61k 23N78o83v57á37k 6701855396501

Copak o to, rozšířit výrobu není problém, banka zavedenému podniku velmi ráda půjčí pár milionečků. Jenže pak co? Najednou ztrojnásobíte výrobu, (z čehož 2/3 jdou do SM řetězce) máte dluhy, řetězec vás vydírá, že buď dáte cenu dolu ještě o 10%, nebo si najde jiného.. Ve výsledku vyděláváte na "obrovské zakázce pro market" třeba dvě koruny na kg a kdo ví jestli. K tomu dluhy, stres, sehnat najednou dvacet schopných lidí také není sranda.. naprosto chápu, že se tam necpe.

+8/0
28.10.2015 10:14

P25a46v43l73a 73N84o88v37á 3865438829640

Jak píšete ;-)

0/0
28.10.2015 10:30
Foto

J69a15n 25A33d60l62e60r 2946631446576

Takto získává původně dobré podniky oligarcha Babiš. V průběhu dodávky, kdy technologicky není možné výrobu nebo pěstování ukončit, sníží cenu - bez nebo si s tím dělej, co chceš. Můžeš mne žalovat za porušení smlouvy, než dojde k soudu, bude po tvé firmě.

Banky nebo dodavatelé podnik přitlačí, Konfident za tepla přispěchá s "výhodnou" nabídkou na odkup. Ber nebo zkrachuj.

Jeden z principů budování Babišlandu.

+1/0
28.10.2015 14:42

M14i87l15a74n 40B20r42e51j72c21h11a 3630658614811

Ano, tak to je. Pouze poctivé potraviny a uzeniny budou mít zelenou i když jsou o něco dražší, ale opravdu kvalitní a tak to má být ;-D;-DR^R^R^

+3/−1
28.10.2015 8:49

P60e27t60r 93R32u18m47p97l36i24k 4439657619313

Nejlepší jsou řezníci, kteří odebírají a starají se o psy v obcích a měst.

+1/−8
28.10.2015 8:40

S84i79m87o39n85a 67B19ě57l27á54k90o20v52á 2680501599703

RvRvRv

0/−1
28.10.2015 8:47

P77e63t34r 44R45u83m63p80l79i67k 4769147949983

co jíte? Myslím, že budete zvracet.

0/−2
28.10.2015 9:09

P85a20v88e26l 82Š76e32d95ý 2408266132985

Pane ŽabčíkR^ jste chlap na svém místě. Podbízet se cenou a tak vyrábět blivajzy není správné. Na každé řemeslo a na vše co člověk dělá by měl být hrdý a nedělat za každou cenu něco do čeho jej jiní tlačí.  Ještě jednou ať se daří.

+18/0
28.10.2015 8:35

O16l12d22ř65i78c56h 75J52a64n11e36č86e48k 8959346583161

Bravo R^

"Zjistil, že lidé si za kvalitní klobásy a dalších masné výrobky klidně připlatí." - přesněji řečeno, existuje určitá část lidí, která si za kvalitu ráda připlatí. obávám se, že v ČR dost malá (10%? 20%?). ale fajn, že to stačí na uživení takovéhle manufaktury R^

+16/0
28.10.2015 7:48

J10i41ř52í 32B54l15a98ž62e51k 1676819480811

Není nad vlastní zkušenost. Až pojedu okolo koupím vzorky. V tomto kraji je více takových šikovných lidí. Bohužel co bylo dříve standardem tak je dnes vzácností. Zejména poctivost v řemesle. To co je dnes standard v obchodech by asi naši předci nejedli a ani by je nenapadlo vyrobit. Natož si na tom vybudovat politickou kariéru.

+20/0
28.10.2015 7:08

V33l18a41s45t76a 60J67a23n87o29u37š52k43o83v83c12o77v85á 3520738886395

Protože za těch "šílených komunistů" byly normy.Jak jednoduché.

+4/−2
28.10.2015 7:36

R83o59m76a60n 96K23a12c36h88l92í13ř 7813771281540

To, že se dneska baští větší blafy než tehdá není určitě zapříčiněno nějakýma normama, ale že lidi neumí číst a mají tendenci kupovat předraženou, dobře zabalenou mouku, cukr, vodu, vzduch...u nás se na rozdíl od jiných zemí v EU dočtete ve složení všechno i to čeho je tam 0.01%, (třeba podíl ovocné šťávy;-D) každopádně spoléhat se na poctivost výrobce, protože má nějak nastavené normy, bylo hodně naivní už tehdy, natožtak dnes;-)

+6/0
28.10.2015 7:50

O13l29d73ř89i91c21h 22J24a78n21e30č24e59k 8739806393741

protože před 40 lety nebyla potravinářská chemie a vůbec možnosti průmyslového zpracování potravin tak "dokonalé" jako dnes. nedělejte si iluze, že kdyby technologie tehdy bývaly byly na současné úrovni, že by na pultech nebyly náhražky.

a když pan Blažek píše "naši předci", myslím, že tím nemá na mysli své rodiče, ale ještě pár generací dále. hold tehdy maso bylo vzácnost, ale když bylo, tak kvalitní, protože jinak to tehdy ani nešlo.

dnes si kde kdo nedokáže představit jediný den bez uzenin, jenže jak to zařídit, pokud cena těch kvalitních nešizených je 200 Kč za kilo nebo ještě víc?

+5/0
28.10.2015 7:52

F91r92a33n81t67i25š62e54k 21N60o40v43á48k 6611155656571

Chemie bylo dost už tehdy. Jenže za výrobu bezmasého salámu by šel pan vedoucí sedět.

+1/−5
28.10.2015 7:55

O74l66d78ř82i96c27h 71J44a96n49e75č97e52k 8629176633381

já netvrdím, že chemie nebyla, ale zcela určitě měla daleko do dnešní dokonalosti.

je fakt, že určitou roli mohly v komunistickém hospodářství sehrát i odlišné principy zásobování - dnes prostě neexistuje "nemáme" "nejde" atp. - když je poptávka, tak se prostě uspokojí. v komunismu neměl nikdo potřebu dodávat za každou cenu - místo dnešní nekvality byl tehdejší nedostatek.

ale na normy bych to moc nesváděl.

ony přeci byly i normy na kvalitu bytové výstavby, znečištění ovzduší nebo akceptovatelné dávky radioaktivního záření...

0/0
28.10.2015 8:10

F88r84a93n72t44i13š20e45k 80N60o80v80á40k 6581245586121

Normu na akceptovatelné ozáření máte stále, totéž znečištění ovzduší. A dnešní bytová výstavba by tehdejší normou ani neprošla. Namísto stěny sádrokarton, namísto malty pěna.. Namísto životnosti 40 let to potřebuje za 20 generálku.

+2/−1
28.10.2015 8:23

D98a24n60i91e94l 74S61c46h69a74c85h55e67r97l 9323795202716

Jak jsi starej tak jsi blbej...

0/0
28.10.2015 18:41

J30a70n 83A39l62e67x47e26j 66Z89a63t66y89k61o 7483491632922

Kdyby to komunisti uměli "odrbat" tak jíte plastové klobásy.

+2/0
28.10.2015 7:53
Foto

Z13d46e93n20ě42k 35L73a37u34e88r22m62a58n10n 4308868932877

Ocividne to bez E nejde,pokud se tim chci zivit.Hlavne se mi libi zvyraznovac chuti...Skoda,zdalo se mi,ze to konecne nekdo pochopil a vzal to za stary konec.

0/0
28.10.2015 6:56

D27a68v61i92d 53R77e17d70l 6822138841

Radhostska klobasa: Masný výrobek tepelně opracovaný Složení: Vepřové maso 90%, hovězí maso 5%, pitná voda, dusitanová solíci směs, koření a extrakty koření, antioxidanty E300, E301, E330, E331, stabilizátory E450, E451, cukry, zvýrazňovač chuti E621, max. obsah tuku: 30%

Tak nevim :-(

+1/0
28.10.2015 4:24

O34n16d27ř43e38j 76B72o77k 4207381588648

Tak nevím jak chutná, ale už po kouknutí na etiketu kde vydím víc jak 2 éčka tak většinou vracím zpět do regálu a hledám dál. To nevypadá zase jako extra kvalita. I když má teda body za to že je to klobása z masa. Některé výrobky v oddělení uzenin viděli maso jen když cestou do obchodu z fabriky přejel řidič kočku.:-/

+3/−3
28.10.2015 5:42

R34o42m57a13n 14K40a62c46h13l66í60ř 7323941411190

Díval jste se co ty Éčka znamenají?...ty první 4 nejsou zas tak hrozné. Ty zbylé sou o cosi horší, ale asi bych si taky nekoupil klobásu která potřebuje zvýrazňovač chuti a že ten má nakydaný krom jednoho produktu snad všude...tže za mě e.eRv

+1/0
28.10.2015 6:08

O91n25d12ř70e51j 70B52o98k 4827931288298

Některá éčka znám, ale ono obecně platí že ten kdo dava jedno nebo dvě tak tam prostě tu chemii narve v nejmenší možné míře. Když se někdo nebojí tam těch éček narvat deset tak je mu už jedno co tam sype. Proto si stačí většinou hlídat počet.

0/0
28.10.2015 6:58

B33a56r19b83o58r68a 13S37v59o95b73o12d40o30v66á 6802667558940

Myslela jsem ze kdyz tam je tolik masa tak glutaman sodny neni treba...

+2/0
28.10.2015 7:59

O48l96d66ř80i61c17h 67J16a93n80e43č74e19k 8859206383881

však 180 Kč za kilo není zas taková pálka - aby to za tu cenu bylo opravdu jen maso, sůl a koření, je to přeci jen pořád ještě levné. vždyť za těch 180 Kč koupíte stěží kvalitní maso.

v Rakousku se na klobásách píše "na výrobu 100g klobás bylo použito 135g masa" (mám na mysli to lepší z toho, co seženete v Bille nebo Sparu) - takže jde nejspíš ještě přitlačit. i když samozřejmě údaje v % a v gramech suroviny se těžko srovnávají.

+1/0
28.10.2015 8:04

R82o11b63e90r13t 59K94u50b10i40s31t14a 8700427379985

Maso jím výjimečně a když už chci šunku, tak si jí vyrobím sám. Není to ani moc pracné a výsledek stojí za to. Nedá se to s tím, co dostanete v krámu vůbec srovnávat.

Vyhnul jsem se i Pragandě i když chvíli trvalo, než jsem si zvykl, že zkrátka není růžová, jako jsou ty chemicky ošetřené blafy, ale šedá.

+3/−2
28.10.2015 1:35

J10a46n 19F15i88s71c24h46e16r 9204115810

Ale zase k takovým párkům ve kterých je maso z velké části nahrazeno bramborovou vlákninou obarvenou pomocí E120 na červeno, nemusíte už ani kupovat přílohu. ;-D

+15/0
28.10.2015 0:25

P82e67t32r 37M59a88r45e68č63e77k 1293461259838

R^ to ano , ale po koupi takových produktů už aby jste se pomalu objednal k onkologovi.

+1/−1
28.10.2015 2:45

M54i20c40h28a61l 50V76a42n39ě74k 1456726224352

Jenže riziko rakoviny tlustého střeva nezvyšuje vláknina ani barvivo, nýbrž červené maso a uzení. :-P

+2/−1
28.10.2015 2:51

F33r26a53n61t35i51š63e51k 82N60o22v35á10k 6461555336621

Ani omylem.V takovém výrobku totiž ŽÁDNÉ MASO NENÍ. a ANI NENÍ UZENÝ!

0/−1
28.10.2015 6:31

O20l28d88ř39i71c79h 21J74a41n80e50č37e57k 8919866753191

vláknina určitě ne - ta by naopak riziko rakoviny zažívacího traktu měla snižovat.

s těmi barvivy bych si ale nebyl vůbec tak jistý ;-)

0/0
28.10.2015 8:12

J47a34n 66N20o72v30á13k 9375798164365

To by mě zajímalo, kdo dotuje tyhle: ;-D

http://cz3.staticac.cz/foto/vyrobky/1637750/w1637687.jpg

0/0
27.10.2015 23:50

M50i39c85h16a22l 34R53e33j94z60e45k 5416857925701

92, potazmo 132 kC za kilo neni zase tak malo a rozhodne tento vyrobce nezpracuje jen jednu tunu denne. Navic to jsou parky a ne klobasy.

+1/0
28.10.2015 1:25

H22e23ř35m68a34n 58H89e11r18y98n94k 3102541670363

"Po otevření vstupních dveří bíle omítnuté jednopatrové budovy v Trojanovicích vás polechtá v nose příjemná vůně čerstvě uvařených klobás."

To je novinařina.Taková vařená klobása to je pochoutka.Takovou svět neviděl.Obušku s pytle ven!

+22/0
27.10.2015 23:26

M44i10l14o48š 90K51o63l30m44a66n 6426523247832

Jak dlouho by asi musela být klobása v udírně se studeným kouřem a vysušovala by se v průvanu aby byla nakonec jako jsou ty  nejkvalitnější a nejdražší čabajky  ?  Klobásy stejně jako ostatní uzeniny se nejprve musí uvařit a pak teprv jdou do udírny, nebo se to dělá jinak ?

+8/0
28.10.2015 0:20







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.