Diskuze

Pivovar Uherský Brod našel sládka a vaří i prapivo jako v osmém století

Našli nového sládka, investovali miliony do nového chladicího systému a zvýšili prodej piva. Uherskobrodský pivovar má za sebou na události bohatý rok. Už brzy navíc začne v lahvích prodávat kouřové pivo připravované starodávnou technologií.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J14a42n 83S80o31u28k12u52p

28. 11. 2013 19:31

Hehe, to je solidní nesmysl. To pivo se určitě v osmém století nevařilo, technologie jaká se používá při spodně kvašeném pivu, je relativně mladá. Navíc, z té doby těžko bude existovat nějaký relevantní recept, spíš jen z pozůstatků z dvanáctset let starých pitek se zjistilo, že slad byl sušen na rašelině (což je logické, sladovnictví bylo v té době poněkud v plenkách). Příště míň slov a víc piva, Brod není vůbec špatný.

0 0
možnosti
JS

PR sice hezke, ale chut sla teda dolu

1 1
možnosti
KC

Kouřové pivo jsem si dal v Norimberku, kde je dělají už hodně dlouho a bylo dobré. Snad bude změna i pro brodské pivo prospěšná.

1 0
možnosti

Tak nevím, jak by mohlo být prapivo v lahvích. Ono totiž bylo kašovité, nepilo se, ale jedlo z misek. Proto výraz ožrala, tedy ten, co se opije tak, že "žere" alkoholickou hmotu. A už vidím, jak v těch dobách, bez jakékoliv techniky, takto složitým způsobem něco vyráběli. Tehdy měli lidé starosti s holým přežitím. Jen reklama, jak na sebe upozornit a dělat z lidí voly...

1 0
možnosti