- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Hehe, to je solidní nesmysl. To pivo se určitě v osmém století nevařilo, technologie jaká se používá při spodně kvašeném pivu, je relativně mladá. Navíc, z té doby těžko bude existovat nějaký relevantní recept, spíš jen z pozůstatků z dvanáctset let starých pitek se zjistilo, že slad byl sušen na rašelině (což je logické, sladovnictví bylo v té době poněkud v plenkách). Příště míň slov a víc piva, Brod není vůbec špatný.
PR sice hezke, ale chut sla teda dolu
Kouřové pivo jsem si dal v Norimberku, kde je dělají už hodně dlouho a bylo dobré. Snad bude změna i pro brodské pivo prospěšná.
Tak nevím, jak by mohlo být prapivo v lahvích. Ono totiž bylo kašovité, nepilo se, ale jedlo z misek. Proto výraz ožrala, tedy ten, co se opije tak, že "žere" alkoholickou hmotu. A už vidím, jak v těch dobách, bez jakékoliv techniky, takto složitým způsobem něco vyráběli. Tehdy měli lidé starosti s holým přežitím. Jen reklama, jak na sebe upozornit a dělat z lidí voly...