- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
ty frgály, já nevím, z prdu kulička. Prostě obyčejný koláč jakých máti napekla. A to v Stč kraji a nemáme nikoho na Moravě. Jedl jsem ho tam mnohokrát, prostě koláč.
Udělení monopolu. Výborně, všichni zajisté chceme platit vysoké ceny za frgály!
A jiné zeměpisně chráněné výrobky nejsou monopol?
frgál = zdrcnutej hanáckej koláč. Nic víc. Taková valašská pizza
Všechny tyto ochrany jsou jen byrokratický nesmysl! Dovedete si představit, že pizza se bude moci péct jen v Itálii a bavorské vdolky jen v Bavorsku?
ale ta pizza v Italii by byla mala placka s rajskym, cibuli a nic vic. Tu pizzu co znate delali jen Italove v USA, repektive v New Yorku, tak by jste museli az tam.
Ne není, to už je Lašsko, kamaráde. Hranice nezi Valašskem a Lašskem končí cca kolem Frenštátu pod Radhoštěm
Oficiální název "big sweet pizza".
Tato zpráva strašně zarmoutila všechny německé a švýcarské výrobce frgálů, který je zde na každém kroku tucty.Asi zkrachují.........
Budou je muset přejmenovat jako my rum, třeba "inlandishe"
Gratuluji k ziskani regionalni ochrany na kolacove zmetky.
Jako z historického označení jsou to zmetky, ale zůstalo jen u historek. Chuťově jsou vynikající.
To je dobře. Na rozdíl od trapných pokusů našich výrobců chránit Nivu (kopie Roquefortu) nebo Hermelín (kopie Camembertu) je tohle opravdu naše původní.
akorát obava, že by někde jinde než na Valašku tyto "frgály" pekli a prodávali, není skutečně na místě.
Ja si upecu frgal doma v Praze a nikdo mi v tom nezabrani!
ale v tom Vám přece nikdo nebrání
asi jste úplně nepochopil o čem to je