- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Před padesáti lety bylo kuře na talíři vzácností, dnes se začíná objevovat jehněčí, které bude za deset let tak běžné, že to budeme brát jako samozřejmost. Kopcovité Valašsko je přímo ideální pro chov ovcí a když je zajem, vrátí se chov zpátky, jako tomu bylo před sto lety.
Bude to asi dobre, jen ten pokapany talir ala snobska restaurace je legracni. Jehneci je bezne mrazene v Makru.
Od roku 1989 jsem u řezníka nikde jehněčí neviděl! Děláte si legraci? Dříve si pamatuji, jak u řezníka viselo na hácích několik zajíců, bažantů, bylo srnčí, kančí, dančí, atd. Může mi někdo laskavě napsat, kde v severních Čechách někde koupím takové maso, aniž bych tedy musel cestovat 100 a více Km do Prahy nebo do Německa? Problém mimo dobu vánoc je asi i koupit živou rybu.
Mlade jehneci, jedno z nejkrehcich mas vubec.
A ted: provensalske koreni (rozmaryn, bazalka, tymian, dobromysl, saturejka, estragon), pepr, med, svestkovy kompot, sojovka a slivovice. Nenechte se vysmat. Toto neni recept, toto je navod k pouziti ze by se ani Jirka Babica nemusel stydet.